ACTUALITATE 13 iunie 2020

(Update) FOTO/VIDEO Sute de gospodării inundate în urma unei ploi torențiale

de Iulia Drăghici - Taraș | 10006 vizualizări

UPDATE: Potrivit ISU Covasna, gospodăriile din cinci localități au fost afectate de inundații noaptea trecută. 

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meterologice periculoase determinate de ploi abundente și scurgeri rapide de pe versanți, pe cursurile de apă ce străbat județul Covasna, s-au produs creșteri rapide ale cotelor cu depășirea pragurilor de inundație și de pericol. Aceste fenomene au dus la inundarea gospodăriilor dintr-un număr de 5 localități.

Pompierii militari din cadrul  Detașamentului Sfântu Gheorghe au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă cu 7 autospeciale,o ambulanță SMURD și 4 motopompe, pentru evacuarea apei din 2 locuințe, 3 anexe gospodărești,1 subsol, mai multe curți și grădini inundate precum și pentru salvarea a două animale din localitățile Valea Mare, Boroșneu Mic și Dobârlău.

În această dimineață s-au reluat recunoașterile în teren și se intervine cu 3 autospeciale și 3 motopompe în localitățile Valea Mare, Boroșneu Mic și Dobârlău pentru înlăturarea apei din gospodăriile afectate”, a transmis ISU Covasna, printr-o informare de presă. 

Știrea inițială: Peste 80 de gospodării din Boroșneu Mic (din comuna Boroșneu Mare), aproximativ 40 din Saciova (din comuna Reci) și câteva din Dobârlău a fost afectate de inundații în noapte de vineri spre sâmbătă, din cauza unei ploi torențiale.

„A fost o ploaie torențială sus în munți, cu scurgeri pe versanți foarte puternice, nici măcar nu a plouat în localitate puternic, dar au venit Pârâul Valea Mare și Pârâul Saciova destul de puternic și un pic Dobârlăul. La Boroșneu Mic sunt vreo 80 de gospodării afectate, nu foarte grav și în jur de 40 din Saciova. Pe la Dobârlău sunt vreo trei, patru gospodării. La ora actuală apele s-au retras, nu mai sunt probleme. Rămânem în continuare pentru că avem cod galben și pe Tărlung cod portocaliu, ne-a declarat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, dr. ing. Ioan Ilaș.

Acesta a mai precizat că ploaia care a cauzat inundațiile nu a durat mai mult de trei ore.

Gospodăriile nu sunt afectate foarte grav, dar în zona Boroșneu sunt câteva case unde apa a intrat și în case, nu doar prin curți.

Intervențiile de la fața locului, cu echipe de la SGA și ISU, sunt în derulare, a mai spus directorul SGA. 

Sursă foto: ISU Covasna;

Video: Facebook/ Ilie Nicolae. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.