ACTUALITATE 24 noiembrie 2016

VIDEO: Strada Lăcrămioarei ar putea fi deschisă riveranilor începând cu luna decembrie

de Iulia Drăghici - Taraș | 558 vizualizări

Din luna decembrie, accesul riveranilor ar putea fi permis pe strada Lăcrămioarei, urmând ca din primăvara anului viitor să se reia şi traficul greu în această zonă, a anunţat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai precizat că lucrările pe această stradă vor fi încheiate în circa 9 luni, nu 24, cât este menţionat în contractul de execuţie. În cadrul aceleiaşi conferinţe, primarul a mai spus şi că pe strada Kós Károly lucrările avansează.

„Pe strada Lăcrămioarei s-a ajuns în sfârşit la o fază care este mult mai vizibilă. Practic se montează deja bordurile şi azi şi mâine se va turna stratul stabilizator final, care trebuie să stea 7 zile neatins, iar după aceea dacă vom avea grade în plus, la începutul lunii decembrie se va turna primul strat de asfalt. În primăvară se va turna şi stratul de uzură. Intenţia noastră este, dacă reuşim să turnăm stratul stabilizator, să lăsăm riveranii să intre pe stradă, iar traficul greu să fie readus pe strada Lăcrămioarei la începutul anului viitor, când se va turna şi stratul de uzură. (...) Oricum, cred că toţi cei care locuiesc acolo pot vedea că termenul acela de doi ani prevăzut în contract, nu numai că va fi respectat, dar se va realiza mai repede, în mai puţin de un an. Este evident că se vor finaliza lucrările în aproximativ opt, nouă luni şi nu în 24”, a explicat Antal Árpád.str Lacramioarei noi 2016 (2)

Acesta a mai precizat că Primăria a început procedurile pentru scoaterea traficului greu şi din această zonă a străzii Lăcrămioarei, prin construirea unui pod peste râul Olt.

„Intenţia noastră este ca în termen mediu să scoatem traficul greu şi din această zonă a oraşului. În acest sens avem o decizie luată la nivelul Primăriei de a începe procedurile pentru a construi un nou pod peste râul Olt, dar asta va mai dura câţiva ani, cu siguranţă. Strada Lăcrămioarei a fost oricum proiectată pentru trafic greu, deci nu va crea probleme din acest punct de vedere”, a explicat edilul.

Pe strada Kós Károly încep lucrările pentru canalizarea pluvială

În cstr Lacramioarei noi 2016 (3)eea ce priveşte strada Kós Károly, Antal Árpád spune că s-au finalizat lucrările la reţeaua de gaze şi că încep lucrările pentru canalizarea pluvială.

„Pe strada Kós Károly au fost finalizate toate lucrările companiei de gaze. Practic s-a trecut pe rețeaua nouă, au fost debranșate și dezafectate rețelele vechi. Astăzi (n.red. joi, 24 noiembrie) au început lucrările pentru canalizarea pluvială pentru această stradă. Depinde de timp cum vom evolua mai departe pe această stradă”.

Lucrările pe strada Lăcrămioarei au început la mijlocul lunii mai, iar strada Kós Károly a fost închisă circulaţiei la finele lunii august.

 

https://youtu.be/boqAXUI1Q04

Teme articol: lucrari Antal lacramioarei
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 25 noiembrie 2016
stati linistiti ca in 12 decembrie se opresc toate lucrarile...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.