ACTUALITATE 29 iunie 2017

VIDEO Peste 250 misiuni ale jandarmilor covăsneni în ultima lună

de Iulia Drăghici - Taraș | 1581 vizualizări

Bilanțul pentru luna iunie întocmit de Inspectoratul de Jandarmi al Județului Covasna cuprinde un număr de 252 de misiuni. Dintre acestea, 32 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice, 26 acţiuni de intervenţie; 165 misiuni de menţinere a ordinii publice; 1 acţiune specială, pentru efectuarea unor acte procedurale; 11 acţiuni în cooperare cu reprezentanți ai Direcției Silvice; 5 acțiuni în colaborare cu reprezentanți ai administrației publice; 12 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

„Activităţile şi măsurile întreprinse în luna iunie 2017 au vizat creşterea performanţei structurilor operative în îndeplinirea misiunilor de ordine şi siguranţă publică şi realizarea complementarităţii între pregătirea şi dotarea efectivelor şi cerinţele de securitate şi intervenţie pentru toate genurile de misiuni. (...) Printre adunările publice la care efectivele I.J.J. Covasna au asigurat ordinea și liniștea publică enumerăm: Zilele Ghelința, Zilele Dobârlău, Zilele „AVAS” (Mereni), Zilele Tineretului din Sântionlunca, vizita prințului Charles, etc. Pe linia competițiilor sportive, în luna iunie, manifestarea la care a participat un public numeros (peste 800 de persoane) a fost meciul de baraj pentru accederea în Liga a III–a de fotbal de la Târgu Secuiesc. În executarea acestor misiuni am fost sprijiniți cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov. De asemenea am participat la menținerea ordinii publice în zona a 3 instituții de învățământ preuniversitar (2 în mun. Sf. Gheorghe și 1 în orașul Întorsura Buzăului), precum și la asigurarea ordinii publice pe timpul Evaluării Naționale la 6 instituții de învățământ (5 în mun. Sf. Gheorghe și 1 în orașul Întorsura Buzăului), respectiv pe timpul examenului de bacalaureat (activitate care se află în desfășurare) la 3 instituții (2 în mun. Sf. Gheorghe și 1 în orașul Întorsura Buzăului)”, arată bilanțul oficial al jandarmilor covăsneni.

Jandarmii au aplicat în luna iunie 62 de sancțiuni în valoare de 21.950 de lei. De asemenea, s-au confiscat 3,68 mc material lemnos în valoare de 359 lei și o autoutilitară marca Peugeot.

„Concomitent cu executarea acestor misiuni efectivele I.J.J.Covasna au asigurat paza și protecția unui nr. de 12 obiective (7 în Sf. Gheorghe, 3 în Tg. Secuiesc și 2 în Întorsura Buzăului), a transportului masei monetare în beneficiul D.G.F.P. Covasna și a participat la protecția transporturilor de corespondență clasificată pe raza județului”, au transmis joi, într-o conferință de presă reprezentanți I.J.J. Covasna.

https://youtu.be/iqfxpDcsfkw

În rândul acțiunilor din luna iunie se numără și alte activități, printre care și: o excursie pentru un grup de copii la Dino Park din Râşnov şi la un centru de recreere din Braşov, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului; premierea a 2 elevi care au obţinut rezultate foarte bune la şcoală,  din localitatea Araci şi oraşul Întorsura Buzăului, participarea la o acţiune de ecologizare a Mestecănişului de la Reci, organizată de Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii, Dezvoltare Rurală şi Salvamont.

Luna viitoare, jandarmii vor fi în continuare prezenți la datorie, iar în planul lor se găsește participarea la o serie de adunări, cu precădere cultural-artistice, cum ar fi: Zilele Baraolt; Galopiada Secuiască; Sântilia de la Zăbala și Nedeea  Mocănească.

„În cursul lunilor iulie – august vom participa la activitățile de verificare a arenelor sportive, pe care au loc competiții sportive cu grad de risc (de la Liga a III-a în sus), din punct de vedere al respectării condițiilor de siguranță pentru spectatori și vom desfășura întâlnirea cu reprezentanții cluburilor înaintea începerii sezonului competițional 2017-2018”, mai informează jandarmii covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.