ACTUALITATE 13 noiembrie 2020

VIDEO Nelu Tătaru a fost în vizită de lucru și la Spitalul de Cardiologie din Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 3176 vizualizări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a mers vineri, 13 noiembrie, în vizită de lucru și la Spitalul de Cardiologie din orașul Covasna, după ce în primă fază a avut o întâlnire cu managerii spitalelor din județ, la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

A fost o evaluare locală, în context pandemic, a spitalului de Boli Cardiovasculare, tocmai în contextul în care patologia și adresabilitatea a scăzut în această perioadă și readaptarea la necesitățile județului Covasna. Avem pacienți infectați COVID cu simptomatologie ușoară-medie pentru a degreva tot ce înseamnă sistemul sanitar din județul Covasna pentru cazurile critice și grave, care vor trebui să rămână la Spitalul Județean. În același timp, am evaluat și un necesar de investiții pentru viitorul an la nivelul spitalului, precum și contextul în care bolile non-covid vor reveni după această pandemie”, a declarat, după vizita de la Covasna, ministrul Nelu Tătaru.

Aceasta a fost prima vizită a demnitarului la unitatea din Covasna, aflată în subordinea ministerului pe care îl conduce. 

Mai multe detalii în videoclipul următor: 

Tot vineri, aici s-a conturat un acord de principiu istoric, pe care ministrul Sănătății l-a semnat și prin care și-a dat girul de a începe procedurile pentru construirea în curtea Spitalului de Cardiologie a unui lăcaș de cult de care să beneficieze pacienții din toată țara, care vin la Covasna la tratament. Totodată, aici vor fi organizate și ateliere pentru copiii și tinerii care, de asemenea, vor veni la recuperare în Stațiunea celor 1000 de izvoare de sănătate. 

Despre acest acord, în ediția de luni, 16 noiembrie, a ziarului Observatorul de Covasna/ CovasnaMedia.ro.

VIDEO Ministrul Sănătății a fost vineri și la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.