ACTUALITATE 1 aprilie 2019

VIDEO Mesaj misterios în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1611 vizualizări

Se caută persoane care pot descifra textul scris pe pavaj

Pavajul din Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe a fost acoperit luni, 1 aprilie, cu un mesaj misterios, scris cu o caligrafie aparte, de culoare roz. Alături, cu o culoare distinctă, a fost desenat și un mic balaur, simbol al reședinței de județ, fiind asociat cu Sfântul Gheorghe. Pornind de la acest considerent, organizatorii Zilelor orașului s-au autosesizat și au lansat un apel către populație pentru descifrarea neobișnuitului mesaj.

„A apărut acest incident cu acest scris de aici din centru. Ne-am simțit implicați, fiind desenat acolo chiar un balaur și pentru că, în orice caz, este chiar în centrul orașului unde urmează să aibă loc Zilele Sfântu Gheorghe. Am încercat să descifrăm ce scrie pe acolo, dar n-am reușit. Am văzut că este în scris runic, dar specialiștii pe care i-am contactat spun că ar avea două părți, că într-una nu scrie exact ce scrie în partea cealaltă. Așa că nu am reușit să descifrăm. Urmează să facem o fotografie cu o dronă, de sus ca să se vadă exact ce scrie. O să o trimitem presei și îi rugăm pe cei care cunosc scrisul runic și pricep ce scrie acolo să ne trimită textul tradus sau descifrat la adresa press@sepsi.ro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely Andras, în cadrul unei conferințe de presă organizată pentru prezentarea programului la scena principală.

Totodată acesta a explicat că în continuare se va apela și la specialiști din străinătate care să îi ajute să înțeleagă textul, pentru a stabili dacă într-adevăr li se adresează sau mesajul are alt destinatar.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.