ACTUALITATE 25 martie 2018

VIDEO Care este cea mai importantă dorință a polițiștilor covăsneni, de ziua lor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1284 vizualizări

IPJ Covasna a realizat un videoclip aniversar, cu ocazia Zilei Poliției Române

Haos. Astfel ar arăta societatea dacă nu ar fi ei, cei care zi și noapte sunt la datorie și luptă împotriva nedreptăților, cei care ne învață să fim cetățeni mai buni, șoferi mai atenți și să trăim în pace și înțelegere, cei care nu se dau bătuți până nu stabilesc toate împrejurările care dus la producerea evenimentelor. Și cu toate că și ei înșiși, în sistemul lor, sunt uneori nedreptățiți, nu lipsesc în momentele când ne este cel mai greu. Ei sunt cei care văd îndeaproape cea mai urâtă parte a societății, dar luptă necontenit pentru a scoate la lumină frumusețea acesteia. Ei sunt cei a căror prezență în liniștește pe oamenii corecți și îi sperie pe cei care poartă vina. Ei sunt polițiștii, eroii noștri de zi cu zi, iar astăzi este despre ei!

Cu ocazia Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna a realizat un videoclip în care arată exact ce presupune această meserie a lor. La întrebarea „Care mai importantă dorință a polițiștilor covăsneni?”, răspunsul lor este: „ca TU să fii, în continuare, în siguranță!”.  

La mulți ani, polițiști covăsneni! La mulți ani, IPJ Covasna! La mulți ani, Poliție Română!

Ziua Poliției Române, marcată anual la data de 25 martie

În anul 1822, la data de 25 martie, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmânează agăi Mihai Flipescu, în cadrul unei ceremonii, primul drapel al Agiei, cea care avea atunci atribuţiile corespunzătoare Poliţiei de azi. Steagul, simbol al suveranităţii statale, o înfăţişa pe Maica Domnului şezând pe un tron şi primind vestea naşterii Mântuitorului de la Sfântul Arhanghel Gavriil („Buna Vestire”).

Prin art. 49 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, ziua de  25 martie a fost stabilită ca fiind şi Ziua Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită concomitent cu una din cele mai importante praznice ale creştinătăţii ortodoxe marchează, prin semnificaţiile sale, alături de bucuria creştinească, sentimentul de încredere în valorile umane, moral-spirituale şi istorice naţionale.

Poliţiştii sunt cei care veghează zi și noapte pentru respectarea legii, siguranța și protejarea drepturilor cetățenilor şi răspund „prezent” atunci când semenii lor au nevoie de sprijin, îndrumare sau ajutor. Sunt oameni simpli care, prin atribuţiile ce le sunt conferite, au grijă de comunitate, punând binele cetățenilor înaintea interesului propriu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.