ACTUALITATE 11 martie 2022

Veste bună: se redeschide piscina din Sfântu Gheorghe!

de Diana Pantelimon | 1081 vizualizări

Din 28 martie a.c., înotătorii mari și mici se vor putea bucura din nou de piscina din oraș, după ce a fost închisă total în noiembrie anul trecut, din cauza facturilor mari la gaz și electricitate, dar și pentru că Primăria Sfântu Gheorghe a dorit să renoveze clădirea.

Datorită plafonării facturii de gaz, de la 480.000 de lei la 120.000 de lei, precum și datorită ridicării totale a restricțiilor, autoritățile au decis redeschiderea piscinei.

„Am decis să începem lucrările de modernizare la piscină doar anul viitor. Vom vedea când și cum va începe construcția noii piscine de la Universitatea Sapientia și poate reușim să ne corelăm în așa fel încât să începem lucrările doar atunci când va putea fi folosită piscina de acolo, ca să nu rămânem fără piscină”, a anunțat primarul Antal Árpád joi, într-o conferință de presă.

Într-o perioadă normală, primăria subvenționa funcționarea piscinei anual cu aproximativ un milion de lei. 

La începutul anului însă, autoritățile locale au făcut un calcul estimativ și, din cauza creșterilor de prețuri la gaze și energie electrică, precum și din pricina pierderilor de căldură foarte mari, subvenționarea piscinei ar costa bugetul local peste 2,8 milioane de lei.

„Așa am spus, că nu putem suporta un minus de 3 milioane de lei, dar un minus de un milion putem să suportăm, căci oricum vor fi pierderi. Practic, toți cei care merg la piscină trebuie să știe că biletul lor este subvenționat de primărie”, a mai declarat primarul.

În ceea ce privește abonamentele, punctele neutilizate își prelungesc valabilitatea.

Din cauza pandemiei, în ultimii doi ani piscina din Lunca Oltului a fost deschisă pentru perioade scurte de timp, din pricina restricțiilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.