ACTUALITATE 26 septembrie 2013

Vechile centrale termice din staţiunea Covasna nu-şi găsesc cumpărători

de Székely Emőke | 50 vizualizări

Nu se știe deocamdată care va fi soarta celor trei foste centrale termice din stațiunea Covasna, pentru că deşi Primăria din stațiune a lansat o licitație, vrând să le vândă, cumpărători nu s-au găsit. Primarul Thiesz János spune că vor repeta licitația, iar dacă nici de această dată nu vor reuși să vândă aceste clădiri, se vor gândi să le găsească un rost.

„Două foste centrale se află în totalitate în proprietatea administrației publice locale, în cazul celei de a treia clădirea este de asemenea a noastră, nu și terenul, așadar aici mai avem de rezolvat această problemă. Așteptăm investitori cu idei bune, dornici să cumpere aceste clădiri. Dacă nu, avem noi câteva idei de a le refolosi, dar amănunte deocamdată nu pot da” – a declarat Thiesz.

Acesta a precizat că și-ar dori ca în cazul în care aceste clădiri ar fi folosite în scopuri sociale, cineva să deschidă un centru social pentru bătrâni și copii.

Primăria Covasna a reabilitat în trecut o astfel de clădire, unde funcționează Casa de cultură din Voinești. „Prin refolosirea clădirii, voineștenii au un loc al lor unde se pot aduna, pot organiza diferite evenimente, fără să fie nevoiți să vină la Covasna pentru acest lucru” – explică primarul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.