Varianta militarizării Spitalului din Sfântu Gheorghe, exclusă de ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că nu au existat discuții cu privire la instituirea unei conduceri de tip militar la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”.
„Nu, nu am avut motive să facem acest lucru”, a fost răspunsul ministrului Nelu Tătaru la întrebarea dacă au fost discuții sau demersuri pentru a impune, și la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe strategii de coordonare ca cele de la Suceava sau Deva, de exemplu.
Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, reprezentanții spitalului spuneau că deși nu este cazul de o astfel de discuție în prezent, nu s-ar împotrivi dacă soluția ar fi impusă de la centru.
„Din punctul nostru de vedere, nu am stat decât până la orele 00:00, 01:00 noaptea și am organizat și reorganizat multe lucruri. Sunt convins că dacă vine altcineva, un alt punct de vedere din exterior, poate vedea lucruri pe care noi nu le vedem. Ideea este să fie bine și îmbunătățiri pentru spital”, a spus managerul András-Nagy Róbert, săptămâna trecută.
„În ceea ce mă privește pe mine, și numai în nume personal pot să vorbesc, eu aș scăpa de o bătaie de cap”, a declarat și directorul medical dr. Roșu Mátyás.
Campania de testare a personalului angajat la spitalul județean, începută în martie, odată cu primul caz de coronavirus depistat în rândul cadrelor medicale, și încheiată săptămâna trecută, a arătat că 67 din cei peste 1000 de angajați au fost depistați cu virusul SARS-COV-2. Testarea va continua treptat, pe măsură ce situația o va impune, au mai spus reprezentanții spitalului. Aceștia au punctat că procesul a fost benefic, pentru că s-a dorit protejarea atât a personalului medical, cât și a pacienților, dar și obținerea unei imagini realiste cu privire la situația de fapt în ceea ce privește infectările cu noul coronavirus în rândul angajaților spitalului.