ACTUALITATE 24 octombrie 2016

Valea Crişului se pregăteşte pentru trei proiecte importante

de Iulia Drăghici - Taraș | 781 vizualizări

Primăria din Valea Crişului pregăteşte să demareze anul viitor trei mari proiecte pentru localitate: construirea unei grădiniţe, integrarea romilor şi construcţia canalizării.

„Până la 30 octombrie vrem să depunem un proiect pentru canalizare. Avem depus un proiect de construcţie a grădiniţei, de 500.000 de euro. Vrem să demolăm grădiniţa veche şi să construim una nouă. Mai avem depus un proiect pentru dezvoltarea localităţii, care vizează integrarea romilor. La canalizare putem să primim 1 milion de euro, iar pentru proiectul de integrare a romilor plafonul maxim este de 5,6 milioane de euro. În decembrie sperăm să primim răspuns pentru acest proiect de integrare”, ne-a declarat primarul Kisgyörgy Sándor.

Valea Crisului 2Actuala grădiniţă a localităţii, unde învaţă circa 60 de preşcolari, se află într-o clădire care a fost proiectată iniţial pentru a fi o şură, explică primarul. „Şi în vremea mea tot aşa arăta. E într-o stare foarte degradată”, spune edilul.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale din Valea Crişului, proiectul de integrare a romilor cuprinde atât investiţii în infrastructură, dar şi în activităţi educative. Datele oficiale arată că în Valea Crişului trăiesc doar şapte romi, deşi, conform spuselor primarului circa 800 de membri ai acestei comunităţi trăiesc în localitate.

În ceea ce priveşte proiectul de canalizare, acesta va cuprinde reţeaua principală, care va fi legată de staţia de epurare de la Sfântu Gheorghe. „Ne-am decis să nu facem staţie de epurare separată pentru că va fi şi scump şi nu va fi eficientă pentru o comună atât de mică. Aşa că o să ne legăm direct de reţeaua de la Sfântu Gheorghe”, a explicat primarul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.