ACTUALITATE 9 iunie 2010

Vacanţe „rezervate”

de Covasna Media | 1505 vizualizări
Pensiunile din judeţ - rezervate la jumătate faţă de anul trecut Rezervările în pensiunile din judeţ nu arată prea încurajator în context de criză și turiștii s-au arătat mai reţinuţi în a pleca în vacanţă în comparaţie cu vara trecută, cel puţin deocamdată. Astfel, pentru luna iulie gradul de rezervare se situează undeva la 20% şi 30% pentru luna august, față de 50 – 60% cât era anul trecut în perioada aceasta. Președintele filialei Covasna a Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), primarul Turiei, Daragus Attila, a afirmat că situația nu arată prea încurajator și criza se simte mult și din gradul de rezervare a vacanțelor. „Este foarte slab. Cam 20% pentru iulie și 30% august, cel puțin până acum. De obicei se rezerva cam 50 – 60% în această perioadă. Vor mai veni pe durata sezonului”, a spus Daragus.

Pensiunile din judeţ - rezervate la jumătate faţă de anul trecut

Rezervările în pensiunile din judeţ nu arată prea încurajator în context de criză și turiștii s-au arătat mai reţinuţi în a pleca în vacanţă în comparaţie cu vara trecută, cel puţin deocamdată.

Astfel, pentru luna iulie gradul de rezervare se situează undeva la 20% şi 30% pentru luna august, față de 50 – 60% cât era anul trecut în perioada aceasta.

Președintele filialei Covasna a Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), primarul Turiei, Daragus Attila, a afirmat că situația nu arată prea încurajator și criza se simte mult și din gradul de rezervare a vacanțelor.

„Este foarte slab. Cam 20% pentru iulie și 30% august, cel puțin până acum. De obicei se rezerva cam 50 – 60% în această perioadă. Vor mai veni pe durata sezonului”, a spus Daragus.

Preţuri reduse şi cu 30%

Potrivit acestuia, proprietarii de pensiuni au lăsat din preț pentru a atrage turiștii. Administratorul pensiunii Colț de Rai din stațiunea Covasna, Viorica Coroiu, spune nu au cum să compare situația cu cea de anul trecut, întrucât au început activitatea toamna trecută, dar din semnalele pe care le au, turiștii nu prea se înghesuie la rezervări. Pentru a nu ține camerele libere, ei au scăzut 30% din preț, de la 100 – 120 de lei camera cât era anul trecut, la 70 de lei, în ideea de a atrage turiștii și pe timp de criză.

„A trebuit să scădem din tarif, pentru că turiștii sunau să se intereseze și ulterior nu mai reveneau după ce aflau prețul”, a spus administratorul pensiunii amintite.

Vară ocupată în tabere

În ceea ce privește taberele, în curând clădirea principală a Taberei de la Pădureni va intra în modernizare, din suma de un milion de lei alocată de la nivel central, astfel că toate seriile au fost repartizate la Tabăra de la Zăbala.

Directorul coordonator adjunct al Direcției Județene de Tineret, Tischler Ferencz, a declarat că respectiva tabără va fi ocupată în proporție de 100%, dar criza se simte și aici, în sensul în care oamenii nici nu se mai interesează atât de mult ca anul trecut, și nici nu apar grupe noi, în afara celor care se știe că vin an de an.

Tabăra de la Zăbala are 80 de locuri și va fi ocupată până la toamnă de 10 – 12 serii de tineri și copii, majoritatea de la noi din județ, dar și din Constanța, Satu Mare sau București.

Prețurile au rămas aceleași ca cele de anul trecut, și anume 58 de lei pe zi pe persoană la Pădureni și 50 de lei la Zăbala.

Ana Sidon

Teme articol: TURISM rezervari pensiune
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
gigi, 9 iunie 2010
Si eu mi-am rezervat vacanta la km 5, sub copacul nr.13. Doar e criza, nu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.