ACTUALITATE 16 septembrie 2021

Urmează la Barcani: tradiția „față în față” cu voia bună

de David Leonard Bularca | 1293 vizualizări

Concursul de tracțiune destinat cailor și o expoziție de berbeci vor fi principalele activități 

„Hai la Barcani” este îndemnul autorităților locale pentru ziua de 25 septembrie, care îi va aduce împreună pe toți iubitorii și crescătorii de animale ce vor participa la evenimentul organizat în zona Lughet din comuna covăsneană. Coordonatorii își propun să îmbine tradiția cu voia bună. Totuși, evenimentul nu este unul dedicat exclusiv crescătorilor de animale, pentru că în cadrul acestuia vor fi și activități diverse, mai ales destinate copiilor, a spus edilul Nicolae Pastor. 

„Evenimentul din 25 septembrie își dorește să strângă în primul rând fermierii, de cai, oi și nu numai! Vom avea un concurs de tracțiune cu cai, dar și o expoziție de berbeci cu posibilitate de vânzare! Am lansat invitația producătorilor locali, a meșterilor populari pentru a veni cu un stand și a-și expune, a-și vinde roadele muncii lor”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Barcani, Nicolae Pastor. 

Organizatorii dau asigurări că cei mici nu se vor plictisi, pentru că vor fi și activități destinate lor. 

„În plus de asta, Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” o să pregătească câteva jocuri și pentru cei mici! Sperăm să îmbinăm tradiția vremurilor trecute cu voia bună, socializarea și buna dispoziție! O să fie ceva frumos, iar pe această cale doresc să-i invit pe toți cei interesați, de la mic la mare, pe data de 25 septembrie în zona Lughet, începând cu ora 11.00”, a mai declarat Nicolae Pastor.

Pe 28 august, a fost organizat primul eveniment sub sloganul „Hai la Barcani”. Atunci, au fost organizate campionate de cros și fotbal, iar seara a fost aprins un foc de tabără, după cum notam în reportajul publicat pe 30 august în paginile ziarului Observatorul de Covasna, intitulat „Hai la Barcani”, între teama de ploaie și bucuria oamenilor de a petrece împreună timp în aer liber

Sursa foto: Nicolae Pastor – Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.