ACTUALITATE 16 februarie 2014

Urmează a treia ediție a Festivalului coral „George Sbârcea”

de Monica Vrânceanu | 70 vizualizări

Fundația Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe pregătește cea de-a treia ediție a Festivalului coral „George Sbârcea”, iar înscrierile au fost demarate deja, în vreme ce ultima zi a termenului este data de 15 martie. Organizatoarea și președinta Fundației, Maria Peligrad, a declarat că scopul organizării acestui festival este de evidențiere a bogăției muzicii corale românești și a folclorului, care reprezintă o valoare inestimabilă din viața poporului.

„Ne dorim să antrenăm formațiile corale județene într-un program cultural cu valori muzicale autentice, promovate de cercetători, etnomuzicologi, culegători de folclor și compozitori”, a mai spus Peligrad.

Festivalul va avea loc pe 29 martie și va debuta la Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, cu o masă rotundă pe tema „Cercetări etnomuzicologice în sud-estul Transilvaniei”; vor mai avea loc concerte și prezentări de carte, iar apoi, în Sala Arta a Teatrului Andrei Mureșanu va avea loc spectacolul-concurs, precum și acordarea premiilor și Trofeului „George Sbârcea”. Înscrierea corurilor se face conform regulamentului de organizare si desfășurare afișat pe site-ul Fundaţiei, până pe 15 martie. Comisia de înscriere va comunica fiecărei formații acceptul și modul de desfășurare a Festivalului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.