ACTUALITATE 28 septembrie 2009

Un vis împlinit!

de Covasna Media | 519 vizualizări
Ciprian Anton a primit în sfârşit scaunul rulant pentru tenis plătit de Consiliul Local

[singlepic=382,400,200,,left]Scaunul rulant pentru tenis mult aşteptat de tânărul sportiv Ciprian Anton din Sfântu-Gheorghe a ajuns ieri în sfârşit în curtea lui. Cu un design modern şi confortabil, noul scaun a sosit din Italia, este mult mai uşor, mai rapid şi mai flexibil decât cel vechi şi îl va ajuta pe Ciprian să se mişte mult mai bine la competiţiile la care va participa de acum înainte în ţară sau în străinătate. Scaunul a costat aproximativ

Ciprian Anton a primit în sfârşit scaunul rulant pentru tenis plătit de Consiliul Local

Scaunul rulant pentru tenis mult aşteptat de tânărul sportiv Ciprian Anton din Sfântu-Gheorghe a ajuns ieri în sfârşit în curtea lui.

Cu un design modern şi confortabil, noul scaun a sosit din Italia, este mult mai uşor, mai rapid şi mai flexibil decât cel vechi şi îl va ajuta pe Ciprian să se mişte mult mai bine la competiţiile la care va participa de acum înainte în ţară sau în străinătate. Scaunul a costat aproximativ 2.100 de euro, bani plătiţi de Consiliul Local în baza proiectului depus la Primărie, şi a fost realizat după măsurătorile trimise de Ciprian.

„Ce mă avantajează cel mai mult este înălţimea lui şi faptul că e nou şi merge foarte repede, mă ajută foarte mult. Îmi place şi aspectul lui, nu se compară cu cel vechi, are spătar moale şi nu îmi face răni la spate, mă mişc foarte repede în el”, a spus Ciprian Anton.

Până să sosească noul scaun, el se antrena într-un scaun rulant vechi, împrumutat de la fundaţia din Bucu reşti unde a lucrat. Acela avea însă un spătar incomod, care îi provoca răni, şi era mult prea greoi în comparaţie cu noua achiziţie.

Cu toate că a fost comandat de la începutul anului, scaunul a ajuns însă cu întârziere întrucât în primă fază fusese comandat de la o firmă din SUA. La preţul de 2.100 de euro al scaunului s-ar fi adăugat însă 900 de dolari pentru trasnportul peste Ocean, astfel că în cele din urmă scaunul a fost găsit la o firmă din Italia de unde putea fi adus mult mai ieftin.

Ciprian îşi priveşte noul scaun cu nerăbdare şi abia aşteaptă să îl încerce. El va începe să se antreneze în el chiar de astăzi, pentru ca duminică să fie în formă la demonstraţia pe care o va susţine în cadrul Turneului de veterani care are loc la T13 începând de sâmbătă. Anul acesta Ciprian Anton a participat la mai multe competiţii şi demonstraţii de tenis în scaun rulant, printre care şi Turneul internaţional de tenis în scaun rulant „Motivation Romania Open 2009”, unde a fost singurul reprezentant al judeţului.

La o altă competiţie, din Ungaria, a ajuns în semifinale, iar la începutul lunii iunie a participat la anunţarea turneului internaţional de tenis în scaun rulant, la Bucureşti, şi la o serie de meciuri demonstrative de tenis prilejuite de acest eveniment. Meciurile au fost susţinute de Jayant Mistry, clasat în primii 8 tenismeni din lume, tineri sportivi români utilizatori de scaun rulant şi celebrităţi ale tenisului românesc.

Cu această ocazie, Ciprian a avut şansa să joace tenis şi cu Dinu Pescariu.

În cei aproximativ trei ani de când practică intens sportul, Ciprian a adunat de prin Europa mai multe cupe şi medalii, inclusiv de aur şi de argint, fiind unul dintre foarte puţinii din categoria sa care reprezintă România la competiţiile sportive de acest gen. Finanţarea pentru scaunul rulant a avut loc în cadrul proiectului „Sfântu-Gheorghe sprijină sportul“, promovat de Comisia de Tineret şi Sport din cadrul CL. Proiectul îşi propune să promoveze sportul de performanţă prin valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecţie, pregătire, competiţie, pentru ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri sau obţinerea victoriei în competiţii sportive, precum şi pe cel de masă - prin încurajarea sportului pentru sănătate, educaţie, recreere ca parte a modului de viaţă, în vederea menţinerii stării de sănătate a individului şi societăţii.

Ana Sidon

Teme articol: tenis Ciprian Anton scaun
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Marian, 24 octombrie 2009
Bine ar fi ca intr-o buna zi, sa mearga din nou,deci sa nu mai aiba nevoie de aceste scaune rulante.Sper ca v-a sosi si aceasta zi! Fara speranta , inima s-ar zdrobi!
Alin, 29 septembrie 2009
in articol nu se specifica de donatiile primite. Sau poate nu s-a primit nicio donatie si doar CL a dat bani? un pic ciudat :-? Oricum bine ca s-a reusit achizitionarea scaunului respectiv. Sa il citeste integral
flavi, 29 septembrie 2009
bv ciprian felcitari
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.