ACTUALITATE 6 august 2021

Un trăsnet a aprins acoperișul unei case de locuit din Barcani

de David Leonard Bularca | 6779 vizualizări

La fața locului au intervenit pompieri din cadrul Pichetului de Pompieri din Întorsura Buzăului și de la Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe.​ 

Vremea severă din județul Covasna a produs pagube într-o gospodărie din Comuna Barcani. Din cauza unui trăsnet au ars, joi seara, acoperișul unei case de locuit, anexe ale locuinței, un adăpost de animale și aproximativ 15 tone de furaje, informează ISU Covasna.

La fața locului s-au deplasat autospeciale de la Pichetul de Pompieri din Întorsura Buzăului şi de la Detașamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe.

„La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe. Din cercetările efectuate după finalizarea intervenției s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de un trăsnet produs în urma descărcărilor electrice înregistrate la acea oră. În urma incendiului au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, anexele, adăpostul de animale şi aproximativ 15 tone de furaje”, informează ISU Covasna. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore s-a intervenit la mai multe cazuri, a mai transmis aceeași sursă: 5 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și 8 intervenţii pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil pe mai multe străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, Şugaş Băi şi comuna Reci.

Dar și un alt incendiu, de vegetaţie uscată, în localitatea Araci de data aceasta, unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 8 hectare. Cauză probabilă o reprezintă utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Cu mai multe detalii despre incendiul care a avut loc în Comuna Barcani vom reveni în ediția de luni a ziarului Observatorul de Covasna. 

Sursa foto: Horia Neagoe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.