ACTUALITATE 12 mai 2014

Un student face naveta cu bicicleta între Bucureşti şi Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 269 vizualizări

Bagoly Levente, un tânăr din Sfântu Gheorghe în vârstă de 25 de ani, obişnuieşte să facă naveta cu bicicleta între localitatea sa natală şi Bucureşti, unde este student la Universitatea 'Ion Mincu'.

Cele două localităţi se află la o distanţă de 200 de kilometri, pe care tânărul îi parcurge în 7-8 ore, în funcţie de trafic.

„Vin acasă de obicei în weekend cu bicicleta pentru că îmi place să pedalez, pentru că e eco şi pentru că îmi place sentimental de a ajunge din punctul A în punctul B numai prin forţele mele”, a declarat Bagoly Levente.

Prima bicicletă, un Pegas, a primit-o la vârsta de 6 ani de la bunicii lui şi a fost „dragoste la prima vedere”.

Prima dată când a venit acasă de la Bucureşti cu bicicleta m-a şocat, cu atât mai mult cu cât a făcut repede un duş şi a mai pedalat încă 60 de kilometri până la Lacul Sfânta Ana. Eu sunt mai receptiv la asemenea iniţiative, dar mama lui e îngrijorată din cauza şoselelor aglomerate. (...) Aş putea spune că fiul meu face economii, pentru că nu prea trece pe la benzinării decât pentru răcoritoare”, a spus tatăl acestuia, Bagoly Miklos.

În vara anului trecut, tânărul covăsnean a parcurs 8.000 de kilometri cu bicicleta într-un circuit european de două luni, care a inclus 15 ţări şi 14 capitale. Scopul lui a fost de a ajunge în Spania pentru a vedea creaţiile arhitectului Antoni Gaudí, iar distanţa dintre Bucureşti şi Barcelona a parcurs-o în 12 zile. Anul acesta plănuieşte să ajungă cu bicicleta la Istanbul, dar visul său este de a face într-o bună zi înconjurul lumii pe două roţi.

„Nu e foarte mare planeta asta, dar e un vis pe care nu ştiu când am să-l realizez”, a mai spus acesta.

Bagoly Levente este jucător de bike polo, a lucrat la o firmă de bike courier din Bucureşti, iar la facultate merge tot cu bicicleta. E de părere că şoferii nu acordă suficient respect bicicliştilor aflaţi în trafic, care au aceleaşi drepturi ca şi ei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.