ACTUALITATE 30 martie 2020

Un șofer beat și fără permis a încercat să scape de polițiști prin Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 11616 vizualizări

Șoferul a fost imobilizat, încătușat și reținut pentru 24 de ore 

La data de 30.03.2020, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe aflați în timpul serviciului pe str. 1 Decembrie 1918, la intersecția de tip sens giratoriu cu str. Lt. Păiuș David au efectuat semnalul de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto deși a privit semnalele efectuate de polițiști, nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe str. 1 Decembrie 1918 către centrul orașului. Polițiștii au urmărit autoturismul reușind oprirea forțată a acestuia după aproximativ 200 m pe str. Sporturilor.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 39 de ani, a avut intenția de a se pune din nou în mișcare, motiv pentru care a fost extras din autovehicul, acesta devenind agitat și manifestându-se violent, fiind necesară imobilizarea și încătușarea acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat 2 probe biologice. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi  prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Sursa: IPJ Covasna. 

Sursă foto: Facebook/Zsolt Hunor Jakabfi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.