ACTUALITATE 22 ianuarie 2014

Un nou Adăpost pentru câini la Târgu Secuiesc

de Monica Vrânceanu | 228 vizualizări

Adăpostul, cu o capacitate de 80 de locuri, va avea inclusiv grup sanitar și centrală termică

Adăpostul de câini din Târgu Secuiesc a fost finalizat aproape în totalitate, iar proprietarul acestuia – Primăria, îl va trece în administrarea unei asociații de protecție a animalelor. De altfel, la Târgu Secuiesc a mai funcționat, cu ani în urmă, un Adăpost pentru câini, dar acesta nu era conform normelor europene, astfel că a fost închis.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat că noul Adăpost a fost finalizat aproape în totalitate, acum lucrându-se la construirea unei clădiri pentru servicii medicale veterinare. Adăpostul, cu o capacitate de 80 de locuri, va avea inclusiv grup sanitar și centrală termică, iar Bokor Tibor susține că Asociația de Protecție a Animalelor Benji îl va prelua în scurt timp.

În ceea ce privește problema câinilor comunitari, Bokor susține că numărul acestora a crescut în ultima perioadă la Târgu Secuiesc, autoritățile locale fiind convinse că multe animale sunt aduse din alte părți și abandonate pe străzi în mod intenționat.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, câinii găsiți pe străzi vor fi duși la Adăpost și se va face o triere a celor sănătoși, urmând ca restul să fie eutanasiați. Autoritățile locale vor oferi însă posibilitatea celor care vor să adopte un câine, dar nu au condiții de a-l ține în propria gospodărie, să-l poată ține la Adăpost, contra unei sume lunare care să acopere cheltuielile de hrană și îngrijire.

În județul nostru există doar două adăposturi pentru câini, cel de la Câmpu Frumos și acesta de la Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.