ACTUALITATE 9 ianuarie 2014

Un covăsnean a fost înșelat de un infractor care s-a recomandat a fi polițist

de Székely Emőke | 48 vizualizări

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna înregistrează cel de-al treilea caz de înșelăciune în decurs de doar câteva zile. De această dată este vorba de un bărbat de 63 de ani care a reclamat faptul că a fost sunat de o persoană care s-a recomandat a fi polițist și sub pretextul că fiul său ar fi produs un accident cu victime, i-a solicitat să cumpere 15 bonuri de reîncărcate a câte 10 euro fiecare. În schimbul acestora așa zisul polițist i-a promis că va aranja lucrurile în aşa fel încât să nu fie probleme.

Bărbatul a procedat conform indicațiilor infractorului, a cumpărat bonurile respective şi a comunicat, telefonic, codurile de reîncărcare. După aceea a reuşit să ia legătura cu fiul său, iar în urma discuţiilor avute cu aceasta a realizat faptul că fost înşelat. Polițiștii îl caută pe infractor, pe care îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Reamintim cetăţenilor faptul că în cazul producerii unui accident, poliţiştii nu solicită sume de bani în vederea „aranjării” situaţiei. De asemenea, dacă sunteţi contactaţi de persoane necunoscute care sub asemenea pretexte vă solicită sume de bani, nu daţi curs solicitării, ci contactaţi ruda care se presupune că a fost implicată în eveniment pentru a vedea dacă aspectele se confirmă. Totodată, ca măsură de precauţie, puneţi în vedere persoanelor vârstnice din familia dumneavoastră toate aceste aspecte, întrucât aceasta este categoria de populaţie care cade de cele mai multe ori în plasa escrocilor. În cazul în care sunteţi puşi într-o asemenea situaţie, anunţaţi de îndată fapta la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau prin apelul unic de urgenţă 112. Cu cât mai repede este făcută sesizarea, cu atât sunt sporite şansele ca infractorul să fie identificat şi tras la răspundere” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.