ACTUALITATE 30 mai 2016

Un camion s-a răsturnat între Chichiș și Coșeni

de Sever Ioan Miu | 573 vizualizări

Luni, în jurul orei 10:15, autoritățile au fost sesizate despre faptul că un camion s-a răsturnat în afara carosabilului pe DN12, între localitățile Chichiș și Coșeni. Camionul, cu număr de București, transporta substanțe chimice și era condus de un bărbat de 58 de ani, potrivit cercetărilor efectuate la fața locului de Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Covasna. Șoferul a pătruns cu vehiculul pe acostament și a pierdut controlul asupra direcției de mers, ieșind în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat. Polițiștii deplasați la fața locului au luat măsuri pentru securizarea zonei și au deviat traficul rutier pe ruta DN11-DJ103 B-DN12.

La faţa locului s-au deplasat, din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Covasna, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanţă B2 din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe şi grupa operativă a inspectoratului. Ulterior a sosit şi o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Chichiş. Șoferului i s-a acordat primul ajutor și a fost dus la Spitalul Județean de Urgență cu o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanțe (SAJ). Conform reprezentanților SAJ, șoferul prezenta o suspiciune de fractură de claviculă.

Camion rasturnat 4

Camionul transporta acid sulfuric

În sprijinul echipajelor aflate la fața locului a fost solicitată autospeciala C.B.R.N. (chimic, biologic, radiologic, nuclear) de la IJSU Brașov. Cu ajutorul unei macarale au fost scoase din autocamion trei recipiente, fiecare având o capacitate de circa 1000 l. Recipientele conțineau, conform etichetării, acid sulfuric şi hipoclorit de sodiu, potrivit comunicatului IJSU Covasna. Ulterior, autocamionul a fost repus pe carosabil. La acțiune au participat și reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Contol Rutier, precum și specialiști ai Gărzii de Mediu, veniți pentru decontaminarea zonei. Astfel, evenimentul nu s-a soldat cu pagube majore asupra mediului înconjurător, potrivit buletinului informativ IJP Covasna. Traficul a fost reluat în condiții normale în jurul orei 14:30. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Camion rasturnat 3Camion rasturnat 2

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.