ACTUALITATE 9 septembrie 2020

Bărbat din Sfântu Gheorghe, trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

de Daniela Luca | 3375 vizualizări

Inculpatul este cercetat și pentru agresiune sexuală

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a încheiat urmărirea penală şi a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual în formă continuată, faptă prev de art. 299 alin. 2 din C. Pen, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din C. Pen. (fără posibilitatea stabilirii numărului de acte materiale) două infracțiuni de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, fapte prev. de art. 299 alin. 2 din C. Pen., agresiune sexuală, faptă prev și ped de art. 219 alin. 1 din C. Pen., și influenţarea declaraţiilor în formă continuată, prev. şi ped. de art. 272 alin. 1 C.Pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.Pen. (2 acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.Pen.

În fapt, s-a reţinut că, inculpatul, care, la data săvârşirii faptelor, ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, jud. Covasna, în perioada ianuarie 2015-octombrie 2017, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi în cursul lunilor iulie 2018 şi octombrie 2018 a pretins de la trei persoane vătămate şi a pretins şi obţinut de la una dintre acestea favoruri de natură sexuală, victimele aflându-se în poziţii ierarhice inferioare, iar inculpatul s-a prevalat în acest scop de autoritatea asupra victimelor ce decurgea din funcţia deţinută.

În data de 11.10.2018, în timp ce se afla în biroul său alături de una dintre persoanele vătămate, a exercitat acte de constrângere fizică asupra acesteia și acte de natură sexuală, pretinzându-i în repetate rânduri să întrețină relații sexuale cu el.

S-a mai reținut că, în datele de 14.03.2018 şi 09.11.2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a încercat să determine una dintre persoanele vătămate din prezenta cauză, prin săvâşirea unor fapte cu caracter intimidant, să îşi retragă declaraţiile, respectiv acuzaţiile formulate împotriva inculpatului.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sf. Gheorghe, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursă: Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.