ACTUALITATE 22 februarie 2018

Un aparat de informare turistică aproape inutil

de Iulia Drăghici - Taraș | 763 vizualizări

Aparatul infopoint de lângă Primăria Sfântu Gheorghe e din nou stricat

În loc să-și îndeplinească scopul de a informa turiștii și localnicii curioși cu privire la punctele de interes local, aparatul electronic de informare turistică din centrul orașului Sfântu Gheorghe este mai degrabă o piesă decorativă, fiind, din nou, stricat. De fapt, nici nu se știe motivul defecțiunii și când va fi reparat.

„În ceea ce privește terminalul infopoint, aparatul va fi reparat, dar până în momentul scrierii acestei scrisori, nu s-a identificat încă motivul defecțiunii temporare”, ne-au transmis, zilele trecute, reprezentanții primăriei.

Cu toate că nu este cel mai de interes punct al pieței centrale, sunt cetățeni care au sesizat defecțiunea și alături de aceasta și alte investiții care au prezentat diverse neconcordanțe: „Apreciez dorința autorităților locale de a face ceva bun pentru acest oraș, dar ori sunt urmărite de ghinion, ori fac totul de mântuială. Este incredibil cum tot ce se face ajunge să se defecteze în timpul cel mai scurt. WC-ul din parc a fost reparat de cel puțin două ori de când a fost construit, pavajul din piața centrală s-a rărit deja de îți intră tocurile in el, iar infopoint-ul acela stă plantat acolo și nici măcar ca piesă de decor nu putem spune că poate fi folosit”, ne-a spus o localnică.

Aparatul electronic de informare turistică a fost achiziționat în cadrul unui proiect european, al cărui scop principal a fost amenajarea spațiului pietonal pavat din centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe.

„Aparatul electronic de informare turistică a fost amplasat în cadrul proiectului  „Amenajarea spațiilor pietonale din centrul istoric al Municipiului Sfântu Gheorghe” realizat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor - poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul „Centre urbane”. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 23.02.2011.

Prin implementarea proiectului, pe o suprafață totală de 14.382 mp, a fost amenajat spaţiul pietonal pavat din centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe, interzis traficului rutier, şi a fost reabilitată o parte din zona verde a Parcului Elisabeta. Spaţiul a fost dotat cu mobilier urban, suporturi pentru biciclete, reţea WIFI, terminal infopoint, etc., totodată au fost puse în funcţiune două fântâni arteziene.  Potrivit contractului de finanţare valoarea totală a proiectului a fost de 7.604.224,10 RON, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată s-a ridicat la 4.319.796,49 RON, iar contribuţia proprie era de 1.828.158,11 RON”, ne-au mai informat reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

În  august 2016, același aparat electronic de informare turistică a intrat în atenția opiniei publice din cauza unui text scris despre Voievodul Mihai Viteazul, care afirma că acesta „a profitat de starea tulbure din Transilvania la sfârşitul secolului al XVI-lea și s-a autoproclamat principe”, text care a stârnit indignarea unor membrii ai comunității românești.

Infopoint-ul este situat exact lângă Biroul de Informare Turistică al județului Covasna, recent inaugurat, așa că toate informațiile care ar fi trebuit să fie prezentate în acest aparat pot fi obținute direct de la angajații Biroului, ceea ce aproape că l-ar putea face inutil.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.