ACTUALITATE 16 august 2009

UDMR vrea site-urile publice şi în maghiară

de Covasna Media | 752 vizualizări

Conducerea organizaţiei teritoriale UDMR Covasna Trei Scaune de Jos consideră că toate instituţiile publice din judeţ ar trebui să aibă site-uri traduse şi în limba maghiară, sau, dacă nu au, atunci să le creeze.

Propunerea o face senatorul Albert Almos, care a salutat iniţiativa Jandarmeriei Covasna de a avea site şi în limba maghiară, iar cu această ocazie spune că şi celelalte instituţii publice ar trebui să urmeze exemplul.

„Formulez şi o propunere, o solicitare către toate instituţiile publice să urmeze acest exemplu şi să întocmească site-uri în limba maghiară“, a spus Albert Almos.

Liderul UDMR din judeţ a observat că varianta maghiară a site-ului Jandarmeriei prezintă mai multe greşeli de ordin gramatical sau de exprimare, dar apreciază că ele pot fi corectate cu ajutorul unor persoane care se pricep şi iniţiativa lor este binevenită.

Site-ul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Covasna poate fi accesat în limbile română, engleză, franceză şi maghiară. Cu câteva excepţii, cele mai multe instituţii publice din judeţ prezintă site-uri oficiale în limba română.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR site maghiara Albert Almos
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ariel, 17 august 2009
Nu greseala, ci o groaza de greseli, pentru care cineva ar merita as fie demis. Ma intreb, cui i-ar place sa-i fie maltratata (ca sa nu zic: violata) limba materna, si, pe deasupra, pe un site public citeste integral
panamare, 17 august 2009
a fost "mystyping" sau tu chiar te referi la excremente? :-)
grig, 17 august 2009
si cacare ar fi greseala?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.