ACTUALITATE 1 aprilie 2022

Tururile ghidate programate pe 9 aprilie la fosta Fabrică de Țigarete sunt complet rezervate

de Diana Pantelimon | 770 vizualizări

Interesul foarte mare al locuitorilor de a lua parte la tururile ghidate în interiorul fostei Fabrici de Țigarete din Sfântu Gheorghe a făcut ca toate cele 200 de locuri disponibile pentru 9 aprilie să fie deja ocupate, a transmis Primăria Sfântu Gheorghe.

Înscrierile pentru aceste tururi din cadrul Zilei Porților Deschise se puteau face până pe 5 aprilie, dar locurile s-au ocupat rapid, în doar 2 zile de la startul înscrierilor.

„Tururile ghidate la fosta Fabrică de Țigarete vor începe din oră în oră între orele 10:00 şi 17:00, îi vor conduce pe vizitatori într-un tur al curții și al clădirii principale a fabricii, oferindu-le o perspectivă asupra trecutului, prezentului și viitorului fabricii. Participanţii vor afla informații despre istoria de 113 ani a fabricii, pot vota proiectele preferate pentru viitorul clădirii și pot vedea cum au transformat alte țări clădirile închise ale fabricilor. 

La un tur vor fi maximum 25 de persoane, astfel încât cele opt grupuri pot găzdui un total de 200 de persoane“, se arată într-un comunicat de presă trimis la începutul săptămânii.

Autorităţile locale vor mai organiza o zi a porţilor deschise în luna mai, iar persoanele deja înscrise care nu au avut loc acum, vor avea prioritate la participare.

„În perioada următoare vom contacta toate persoanele înscrise pentru a le informa despre participarea la eveniment“, mai transmit autoritățile.

Organizatorii pregătesc și un concert în aer liber la finalul zilei de 9 aprilie, în curtea fabricii. Trupa clujeană FUNKorporation va asigura petrecerea de la ora 18:00 pe ritmuri de  jazz, blues, soul, muzică balcanică și folk.  

Intrarea la concert este liberă și deschisă tuturor.

Diana Pantelimon

Sursa foto: Arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.