ACTUALITATE 2 aprilie 2009

Turiştii caută produsele tradiţionale

de Covasna Media | 682 vizualizări
Mare parte din pensiunile din judeţ sunt rezervate pentru Paşte

Peste 90% din pensiunile din judeţ au fost rezervate cu ocazia sărbătorii Paştelui, iar cele mai căutate de turişti sunt preparatele tradiţionale, spune primarul comunei Turia şi lider al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), Daragus Attila. Acesta spune că, având în vedere criza financiară care se face simţită, pentru a nu speria turiştii proprietarii de pensiuni au menţinut aceeaşi valoare a tarifelor ca cea de anul trecut, şi

Mare parte din pensiunile din judeţ sunt rezervate pentru Paşte

Peste 90% din pensiunile din judeţ au fost rezervate cu ocazia sărbătorii Paştelui, iar cele mai căutate de turişti sunt preparatele tradiţionale, spune primarul comunei Turia şi lider al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), Daragus Attila.

Acesta spune că, având în vedere criza financiară care se face simţită, pentru a nu speria turiştii proprietarii de pensiuni au menţinut aceeaşi valoare a tarifelor ca cea de anul trecut, şi toţi fac eforturi pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori.

„Vor fi oferte mai bune decât anul trecut, până acum peste 90% din pensiunile din judeţ s-au ocupat, cel mai bine se vând produsele tradiţionale, mulţi cer direct asta. Dacă ai bucătărie şi confort în cameră, turişii vin“, a afirmat Daragus Attila.

Primarul a mai menţionat că pentru a atrage mai mulţi turişti în Covasna oferta pentru Ungaria a fost dată mai mult în forinţi, iar pentru România în lei, având în vedere poziţia euro.

Din meniul de Paşte nu vor lipsi bucatele tradiţionale – drobul de miel, friptura, ouăle înroşite, cozonaci, pască, precum şi vinul roşu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.