ACTUALITATE 14 octombrie 2009

Turism fără criză în Covasna

de Covasna Media | 783 vizualizări

O analiză realizată recent de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, referitor la circulaţia turistică din judeţ în iulie şi august ale acestui an- luni condiderate „de vârf turistic“, arată că dincolo de criză şi de semnalele de regres a numărului de turişti în multe zone ale ţării, în Covasna se înregistrează cifre pozitive la majoritatea indicaorilor privind circulaţia turistică.

Potrivit analizei CCI Covasna, în aceste luni atât numărul turiştilor cât şi cel al cazărilor propriu-zise a cunoscut o creştere semnificativă.

Analiza CCI Covasna susţine că sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au înregistrat, în lunile iulie şi august, o creştere de 17% faţă de perioada corespunzătoare anului 2008, cu un număr de 32.000 de turişti înregistraţi.

Cele mai mari creşteri însă - de peste 2,7 ori, s-au înregistrat la pensiunile din mediul urban, precum şi la pensiunile agroturistice din mediul rural – creşteri de 72%.

În vreme ce în lunile analizate, sosirile în hotelurile din ţară au scăzut cu 11%, la cele din judeţul Covasna s-a înregistrat o creştere de 4% faţă de perioada corespunzătoare din 2008.

În aceeaşi idee, indicele de utilizare a locurilor de cazare la nivelul ţării a fost în luna august de 42%, iar în judeţul Covasna de aproape 62%, scăderea faţă de anul 2008 fiind de 9% aici şi de 14% la nivelul ţării.

Preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner, apreciază că rezultatele pozitive înregistrate în judeţul Covasna pot fi explicate prin noile capacităţi turisticeinvestiţii private, folosirea fondurilor Sapard, o mai bună activitate de promovare dar şi prin potenţialul turistic natural deosebit al judeţului şi, nu în ultimul rând, prin faptul că judeţul a fost mai puţin vizat ca destinaţie turistică în ultimii ani datorită lipsei de investiţii în infrastructură.

Conducerea CCI Covasna arată că investiţiile noi au fost relativ mai mici faţă de cele reali zate în zone precum Bran-Moeciu sau Valea Prahovei, care au devenit, se pare, prea „aglomerate” pentru iubitorii de natură şi de peisaj, fiind posibil ca aceştia, în procesul de „reorientare”, să fi descoperit judeţul Covasna.

Monica Rizea

Teme articol: CCI TURISM criza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costel Holospin, 15 octombrie 2009
O infrastructura sanatoasa in zonele turistice ale judetului Covasna ar insemna un nivel de trai mai bun pentru cetatenii din zona, Judetul Covasna este penultimul judet ca marime din tara aici cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.