ACTUALITATE 19 decembrie 2013

TTC ajută persoanele cu dizabilități

de Monica Vrânceanu | 142 vizualizări

Firma a donat 23.000 de lei Fundației „Diakónia”

Una dintre cele mai vechi fabrici de pantaloni din Sfântu Gheorghe, Transilvanian Trousers Company (TTC) dorește să se implice în viața comunității locale, acest lucru fiind declarat în mai multe rânduri de conducerea societății. După ce în urmă cu câteva luni societatea a donat o sumă de bani taberei de la Cătrușa, acum la final de an a făcut un gest similar, acordând suma de 23.000 de lei Fundației „Diakónia”, cea care se ocupă cu incluziunea în societate a persoanelor cu dizabilități.

„Din acești bani vom achiziționa utilaje speciale pentru fabricarea hârtiei igienice, a șervețelelor și prosoapelor de bucătărie. Este vorba de mașini create special pentru persoane cu dizabilități. La început vom instrui trei astfel de persoane care vor lucra la aceste mașini, cu posibilitate de extindere. Este un ajutor însemnat pentru noi, dat fiind faptul că scopul nostru este acela de a ajuta aceste persoane să fie incluse pe piața muncii” – a declarat președintele Fundației, Makkai Péter.

Directoarea TTC, Ema Alexa, a declarat că o parte din produsele fabricate de persoanele cu dizabilități vor fi folosite chiar în fabrică. „Ne bucurăm că putem oferi acest ajutor, și astfel putem ajuta. Scopul nostru este acela de a ne implica în viața comunității unde ne desfășurăm activitatea prin tot felul de evenimente și acțiuni” – spune directoarea fabricii.

În județul Covasna sunt 3.000 de persoane cu dizabilități, dar foarte puțini sunt cei care și lucrează. Cei de la „Diakónia” încearcă să le ofere o șansă printr-o serie de oportunități, cum ar fi magazinul Iris sau diferitele ateliere care funcționează la Casa Iris, însă numărul celor care lucrează aici este foarte mic, iar Makkai Péter speră că în viitor oamenii vor fi mai deschişi față de aceste persoane și se vor ivi firme care să îi angajeze, așa cum se întâmplă în alte țări.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.