ACTUALITATE 21 august 2016

Trofeul Teliu îşi aşteaptă concurenţii la start

de Iulia Drăghici - Taraș | 381 vizualizări

Trofeul Teliu, a şasea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, organizat pe un tronson al Drumului Naţional 10, ce leagă judeţele Braşov şi Covasna, are loc în primul sfârşit de săptămână din luna viitoare, respectiv în zilele de 3 şi 4 septembrie. Concurenţii se mai pot înscrie până vineri, 26 august.

„Cu o lungime de 3,55 km şi o diferenţa de altitudine de 147 metri între start şi finish, traseul combină zonele de viteză cu virajele tehnice, fiind foarte apreciat de concurenţi. Având rolul de antepenultimă etapă, Trofeul Teliu reprezintă o rundă importantă ce îi poate deja oferi liderului clasamentului OPEN, Bogdan Cuzma, titlul de Campion Naţional Absolut. Însă acest lucru este puţin probabil şi presupune ca urmăritorii săi, Lucian Răduţ şi Eduard Stan, să puncteze foarte slab sau deloc. Pe de altă parte, dacă Răduţ (învingătorul de anul trecut al acestei etape) sau Stan vor reuşi să îşi adjudece Trofeul Teliu, lupta la titlu va fi relansată”, arată un comunicat de presă.

Startul competiţiei va fi amplasat la ieşirea din localitatea Teliu. Potrivit programului evenimentului, „sâmbătă, 3 septembrie, sunt programate trei runde de recunoaşteri şi trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manşele de concurs. Cele două „urcări” de concurs vor avea loc duminică, 4 septembrie, de la orele 14:00, respectiv 16:30, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri”.

Trofeul Teliu se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Foto: Bogdan Barabas, Dan Terea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.