ACTUALITATE 16 martie 2021

Tribunalul Covasna a admis arestarea preventivă a tânărului cercetat pentru tentativă de omor

de Iulia Drăghici - Taraș | 3797 vizualizări

Tribunalul Covasna a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna de arestare preventivă pentru 30 de zile a tânărului acuzat de tentativă de omor calificat, după ce a înjunghiat două persoane, vineri, în municipiul Sfântu Gheorghe. Victimele sunt internate la Spitalul Județean de Urgență, în afara oricărui pericol, în stare stabilă. 

Soluția pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna şi, în consecinţă: În baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 202 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului (...), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2021 şi până la data de 12.04.2021, inclusiv”, se arată pe site-ul Tribunalului Covasna. 

Tot aici se precizează că decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Brașov. 

Cele două victime, care au fost supuse unor intervenții chirurgicale, sunt în afara oricărui pericol, ne-a declarat luni managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert. 

Starea lor este stabilă. Sunt în afara oricărui pericol. În zilele care urmează vor fi externați dacă starea lor va rămâne așa”, ne-a spus managerul SJU Covasna. 

Doi tineri în vârstă de 18 – 19 ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Covasna vineri, în jurul orelor 22:00. Unul dintre ei avea două plăgi penetrante în abdomen și hemoragie activă, leziune de ficat și hemiperitoneu, iar al doilea avea leziuni și hemoragie la plămâni în urma a șapte înțepături și a fost operat pentru pneumotorax.    

Traumatismele le-ar fi fost provocate de tânărul în vârstă de 20 de ani care acum este reținut, după ce, potrivit procuraturii, acesta a avut o reacție extrem de violentă în urma unui conflict spontan. Implicate au fost patru persoane, cele două victime, un martor și tânărul acuzat acum de tentativă de omor. Totul s-a petrecut vineri, între orele 20:00 și 21:00, în zona centrală a municipiului Sfântu Gheorghe, în zona magazinelor de telefonie mobilă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.