ACTUALITATE 4 martie 2020

Trepte „obosite” în Piața Mihai Viteazul

de Daniela Luca | 1969 vizualizări

Autoritățile spun că se fac reparații anual 

Treptele distruse din Piața Mihai Viteazu nu doar că lasă o impresie neplăcută asupra acestui spațiu public din centrul orașului, ci pot pune în pericol siguranța cetățenilor care circulă prin zonă. Pentru că lucrarea se degradează tot mai mult,  autoritățile spun că sunt nevoite să facă reparații anual. 

La problema treptelor șubrede se adaugă și cea a iluminatului. Motivul pentru care Piața Mihai Viteazul nu este luminată corespunzător pe timpul nopții, dar și pentru care plăcile treptelor se dezlipesc constant, ține de felul defectuos în care societatea cu care s-a lucrat pentru amenajarea obiectivului a efectuat lucrările, spun reprezentanții Primăriei. 

„Dacă este vorba de reparații, atunci da, în fiecare an reparăm fiindcă în fiecare an se distruge. Probabil și din cauza bicicletelor. O să reparăm și anul acesta, dar nu ca și investiție fiindcă mai este în garanție lucrarea, cred că până în 2021. De aceea nu am schimbat nici iluminatul că și acolo sunt probleme, nu se iluminează bine Piața. Lucrările au fost efectuate de o firmă din București. Sperăm ca odată cu construcția parcului pentru bicicliști să se mute acolo și o să fie presiune mai puțină”, ne-a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

În ceea ce privește Trail Bike Park-ul, din spatele Arenei Sepsi, edilul ne-a spus că investiția ar putea să se finalizeze până la sfârșitul acestui an. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 800 de metri pătrați, iar conform proiectului suprafața terenului va fi acoperită cu pavaj decorativ. Totodată, se vor construi trepte din metal, înfășurate cu plăci îndoite, iar pe suprafața de beton vor fi montate diverse elemente ce permit iubitorilor sporturilor urbane să realizeze o gamă largă de activități. 

Același proiect al Primăriei include și un Skate Park care va conține terenuri de trotinetă, skateboard sau role. Investiția se va realiza în curtea Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

Valoarea totală a celor două obiective este de 1,2 milioane de lei din bugetul local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.