ACTUALITATE 11 septembrie 2016

Trei pompieri, „voluntari din pasiune” la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 207 vizualizări

Iulia Drăghici

Trei tineri din Sfântu Gheorghe, cu vârste între 16 şi 20 de ani, au devenit pompieri voluntari prin intermediul programului „Voluntar din pasiune”, lansat la nivel naţional în luna mai de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„În luna mai Inspectoratul General a iniţiat un program „Voluntar din pasiune” la care puteau participa persoanele cu vârste între 16 şi 65 de ani. La nivelul judeţului Covasna a fost făcută o selecţie. Am avut destul de puţine solicitări. Programul a început şi s-a trecut la partea de pregătire pe prim ajutor medical, care se face la nivelul Inspectoratului, cu trei voluntari”, a declarat colonelul Gheorghe Ganea de la ISU Covasna.

Potrivit inspectorului şef, col. György Alfons, programul îşi doreşte să pregătească tinerii care vor să urmeze cursurile şcolii militare.

„Voluntar din pasiune” avea în vedere recrutarea a maxim 40 de voluntari la nivel de Inspectorat, dar la preselecţii s-au prezentat doar trei. „Părerea mea personală este că nu a fost aleasă cea mai bună perioadă. Elevii erau în vacanţă şi probabil erau plecaţi. (...) Totuşi este bine că s-a început”, a mai spus col. Gheorghe Ganea.

 

 

Teme articol: pompieri voluntar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.