ACTUALITATE 18 ianuarie 2011

Trei hoţi de cabluri suprinşi în flagrant de poliţişti

de Covasna Media | 128 vizualizări
Paguba estimată provocată de cei trei se ridică la peste 2.500 de euro Luni dimineaţă, poliţiştii din comuna Dobârlău au suprins în flagrant trei tineri, unul din Săcele şi alţi doi din comună, care au tăiat şi sustras aproximativ 100 de metri de cablu telefonic de pe reţeaua ce leagă comuna Dobârlău de satele aparţinătoare. Paguba estimată provocată de cei trei se ridică la peste 2.500 de euro, bani ce nu pot fi recuperaţi. Cei trei au ars învelişul de plastic al cablurilor obţinând 46 kg

Paguba estimată provocată de cei trei se ridică la peste 2.500 de euro

Luni dimineaţă, poliţiştii din comuna Dobârlău au suprins în flagrant trei tineri, unul din Săcele şi alţi doi din comună, care au tăiat şi sustras aproximativ 100 de metri de cablu telefonic de pe reţeaua ce leagă comuna Dobârlău de satele aparţinătoare.

Paguba estimată provocată de cei trei se ridică la peste 2.500 de euro, bani ce nu pot fi recuperaţi. Cei trei au ars învelişul de plastic al cablurilor obţinând 46 kg de sârmă de cupru, metal ce poate fi vândul la centrele de colectare specifice.

În continuarea cercetărilor poliţiştii au descoperit faptul că cei trei tineri au săvârşit fapte asemănătoare în cursul lunii octombrie a anului trecut, lună în care au lăsat jumătate din comunele Dobârlău şi Chichiş fără comunicaţii telefonice.

Suspectul din Săcele a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna şi a fost prezentat ieri instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cei doi complici ai lui au fost daţi în urmărire generală deoarece au dispărut de la domiciliu, având mandate de reţinere emise. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Furtul de cablu, un fenomen în judeţul Covasna

Anul trecut hoţii de cabluri au acţionat pe raza mai multor comune din judeţ, provocând pagube imense companiei de telefonie fixă. Deşi se încearcă înlocuirea firelor tradiţionale din cupru, investiţia cu fibră optică este destul de costisitoare iar hoţii nu ştiu că acestea nu pot fi valorificate deoarece nu conţin metal în interiorul învelişului de plastic. Dacă şi cele optice ar fi furate, pagubele ar creşte de la câteva zeci de mii la sute de mii de euro deoarece materialul din care acestea sunt fabricate este mai scump.

Anul trecut comunele Dobârlău, Vâlcele, Catalina, Moacşa, Dalnic, Chichiş, Cernat, Ilieni sau Ozun au suferit de pe urma hoţilor de cabluri. În urma acţiunilor efectuate de poliţie mai multe persoane sunt anchetate în aceste cazuri de furt, majoritatea “liderilor” din domeniu provenind din judeţul Braşov şi acţionează cu complici din comunele vizate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.