ACTUALITATE 13 august 2020

Trei decese la pacienți COVID-19 în ultima săptămână, la SJU Covasna

de Covasna Media | 1656 vizualizări

Printre aceștia, un bărbat de 47 de ani  

În săptămâna 6 -12 august, la Spitalul Județean de Urgență s-au înregistrat trei decese ale unor pacienți COVID-19, informează reprezentanții unității spitalicești. Este vorba despre doi bărbați, de 68, respectiv 47 de ani și o femeie de 78 de ani. 

Bărbat de 47 de ani, care nu suferea de comorbidități deosebite, avea o ușoară tensiune arterială, femeie de 78 de ani, cu diabet zaharat, hipertensiune arterială și boală coronariană și un bărbat de 68 de ani, dializat cronic, obezitate, hipertensiune arterială și boală coronariană. Astăzi am avut un nou deces, o femeie de 48 de ani, obeză, care a fost diagnosticată cu pneumonie bilaterală, are două teste SARS-COV negative, dar noi bănuim, sub aspect clinic și paraclinic că totuși ar fi fost o infecție cu noul coronavirus. Ea nu va intra în statisticile oficiale, totuși”, a declarat, în cadrul unei videoconferințe de presă, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Roșu Mátyás. 

Numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 din județul Covasna care au decedat se ridică la 13. 

În Spitalul Județean de Urgență Covasna, miercuri, 12 august, conform datelor de la ora 13:00, erau internați 11 pacienți suspecți cu infecție SARS-COV-2, dar și 48 de pacienți confirmați. 

Dintre cei confirmați, 39, toți adulți, erau internați pe secția de Infecțioase COVID-19. 

Alte 5 cazuri sunt internate pe secția de Chirurgie COVID (3 cazuri de chirurgie și 2 de ortopedie). În rândul acestora, 3 sunt pacienți din județul Covasna, unul din Brașov și unul din Vrancea. 

La Terapie Intensivă sunt în total 4 cazuri, dintre care unul în stare critică intubat. 

18 dintre ei sunt asimptomatici. Avem și 2 reinternați, adică au plecat acasă ori la cerere, ori conform protocolului asimptomaticilor, între timp starea lor s-a agravat și au fost reinternați. În total, din iulie, avem 56 de externați asimptomatici cu test pozitiv și 36 de pacienți cu test pozitiv care s-au externat la cerere”, a mai spus directorul medical. 

Pentru cele 11 cazuri suspecte se așteaptă rezultatele testelor PCR pentru ziua de miercuri. 

În perioada 6 – 12 august orele 13:00, au fost înregistrate 54 de externări. 

Numărul de cazuri de COVID-19 depistate de la începutul pandemiei în județul Covasna a ajuns, potrivit raportării de miercuri, 12 august, la 555. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 noi îmbolnăviri. La nivelul României au fost 1.415 cazuri noi, descoperite din prelucrarea a 22.607 teste. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.