Trei covăsneni au lansat probabil cea mai „gustoasă” afacere din România
Trei tineri întreprinzători covăsneni au pus pe picioare o afacere pe cât de originală pe atât de gustoasă. Dacă vă plac delicatesele, gusturile fine sau sunteți pur și simplu deschis spre a experimenta când vine vorba de mâncare, o să vă placă la nebunie „Très Bon”, proiectul Mădălinei Roman, al lui Daniel Şanta și Adrian Pandele.
„Très Bon” este proiectul ce își propune să le arate oamenilor din România că bucătăria internațională nu este deloc departe de ei. Conceput ca un site ce înglobează un magazin online, sugestii de consum, rețete și articole pe teme gastronomice, Très Bon aduce peste 500 de produse Gourmet rare sau în exclusivitate pe piața românească, alături de sugestii de consum adresate oricărei persoane pasionate de gătit, alimente organice, ingrediente speciale și gusturi nemaiîntâlnite.
Oricine poate avea parte de experiențe „gustative” inedite
Très Bon își dorește să facă mai accesibile publicului produse de calitate premium, în special din bucătăria franceză, belgiană și italiană, însă și din alte puncte importante ale hărții gastronomice a lumii și să demonstreze faptul că oricine poate avea parte de experiențe „gustative” inedite, ca în orice altă țară de pe glob.
Astfel că magazinul de pe www.tresbon.ro a adunat produse precum aperitive provensale și creme tartinabile cu specific mediteranean, condimente rare, gemuri gourmet, ceaiuri organice, ciocolată artizanală, paste din făină integrală, uleiuri, siropuri și sosuri exotice și multe alte ingrediente minune, gata să transforme orice preparat.
De la zahăr din Insulele Reunion, la sare autentică de Himalaya, cacao organică din Caraibe, până la miere de lavandă din Provence și ciocolată bio din Republica Dominicană, poți face un adevărat ocol gustativ al Pământului prin intermediul Très Bon.
Site-ul nu oferă doar produse ci și un conținut propriu complex și diversificat, dedicat pasionaților de gătit și nu numai: numeroase rețete unice, testate în „bucătăria Très Bon”, sugestii de consum, sfaturi pentru o folosire corectă a ingredientelor şi informații din lumea gastronomică.
Educație culinară și plăcere în bucătăriile românilor
După cum vă spuneam, „Très Bon” reprezintă inițiativa a trei tineri covăsneni cu experiență în business și advertising, care au folosit ca motor de plecare al proiectului pasiunea lor pentru experiențe gastronomice inedite și dorința de a oferi un plus de educație culinară și plăcere în bucătăriile românilor.
Mădălina Roman este „vocea pasiunii” în acest proiect, dar și omul care a creat identitatea vizuală a site-ului. O fanatică a gusturilor și experiențelor culinare, Mădălina e cea care selectează produsele disponibile în magazinul online, le testează preparând rețete care mai de care mai interesante și mai îndrăznețe.
„Pentru mine timpul petrecut în bucătărie e precum timpul pe ringul de dans. Printre ingrediente, ustensile, gusturi și mirosuri apetisante, viața este nu doar mai frumoasă, dar și mai aromată. Mă mai tai, mai scap lucruri pe jos, mai ard caramelul, mai uit să pun sare, mă mai enervez când nu-mi iese consistența potrivită, dar în general bucătăria e locul în care radiez de fericire. Îmi place să experimentez, să dau o notă personală tuturor preparatelor și să împărtășesc cu ceilalți rețetele mele. Folosesc cu precădere ingredientele disponibile în magazinul nostru online și pot spune că fiecare dintre ele poate prilejui o experiență culinară specială. Îți trebuie puțină îndrăzneală la început să te gândești cum poți folosi un gem dulce de măsline sau un chutney de mango și ghimbir. Apoi îți dai seama că e ca și cum ai descoperi o nouă lume în bucătăria ta. Sunt atâtea gusturi și combinații la care nici nu te-ai fi gândit, iar magazinul Très Bon îți dă șansa de a le descoperi. Orice ar fi, trebuie să gustați gemul de nuci sau crema gourmet de Pepene!” ne-a povestit plină de entuziasm Mădălina.
O mână de oameni plini de energie și pasiune
Ca în orice mică familie, băieții sunt cei care se ocupă de partea pragmatică a lucrurilor. Daniel Șanta are un background din zona media, a publicității, iar Adrian Pandele vine din zona de sisteme informatice de contabilitate, de logistică, e un om de business.
„Cred cu tărie în pasiunea Mădălinei pentru gusturi, pentru o alimentație diversificată, mă bucur de rezultatele ei de o vreme încoace și cred că trebuie să împărtășim asta și cu ceilalți. Îmi doresc ca în viitor tot mai mulți oameni să își schimbe puțin viziunea despre ce mănâncă și cum mănâncă și să încerce produsele Très Bon. Adrian a venit în sprijinul nostru, e un partener de nădejde și cred că facem o echipă bună. Suntem optimiști că putem face lucrurile foarte bine împreună, alături de micuța noastră echipă: Alex, Raluca, Suzi, Cristina, Ibi. E o mână de oameni plini de energie și pasiune și cred că putem face treabă foarte bună și să oferim bucurii culinare tuturor”, spune Daniel Șanta, unul dintre acționari.
La rândul lui, Adrian Pandele vorbește cu entuziasm despre afacerea de comerț electronic. „Am început împreună cu Dani (n.r. Șanta) un prim proiect de e-commerce orientat mai mult pe cafea, ceai și cadouri pentru gurmanzi. Acel proiect – www.dabexpert.ro – funcționează deja de mai bine de un an și roadele muncii încep să se vadă, am învățat multe lucruri și am crescut odată cu business-ul deși cred că e încă foarte mult loc de creștere. Très Bon e mai pe stilul Mădălinei, mai extravagant dar totodată mai uman, mai deschis. E mai mult decât un magazin. Sper să reușim acolo să strângem o comunitate de oameni pasionați de gust, de gătit, dornici de a încerca lucruri noi și de calitate. Vindem produse foarte diversificate, nu cred că e om în lumea asta care nu va găsi pe www.tresbon.ro ceva care să îi placă la nebunie și sperăm ca în timp să fie tot mai mulți cei care vor vrea să se servească din «magazinul nostru de bucurie»”, spune Adi Pandele.
Așadar, dacă vă e poftă de ceva gustos și inedit, sau vreți să faceți un cadou delicios de sărbători, poftiți la „Très Bon”!