ACTUALITATE 18 septembrie 2020

Trecerea la nivel cu calea ferată din zona străzii Armata Română va fi modernizată

de Daniela Luca | 1671 vizualizări

Lucrările ar putea demara toamna aceasta 

CFR va începe, toamna aceasta, lucrările pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată din zona străzii Armata Română, anunță autoritățile locale. Licitația pentru acest obiectiv s-a finalizat, iar investiția ar trebui să fie gata anul viitor. 

Dalele de beton vechi și uzate de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona străzii Armata Română ar urma să fie înlocuite cu unele noi, din cauciuc elastic.

„Noi am solicitat de mai multe ori (n.red. să se modernizeze trecerea la nivel cu calea ferată). Domnul viceprimar a avut la începutul anului o întâlnire cu cei de la CFR pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată. Este o investiție a CFR-ului, dar o intervenție a municipalității, dacă doriți. Ieri am avut o întâlnire cu domnul director regional și dânsul m-a informat că au licitat această lucrare. Au un contract de proiectare și execuție. Proiectul trebuie depus săptămâna viitoare, urmând să se facă verificările, avizările și așa mai departe. Practic, în acest an, undeva la mijlocul sau sfârșitul toamnei vor începe lucrările și se vor termina anul viitor. Lucrările vizează acea trecere care are o lățime de aproximativ 10 metri, dar încă 20 de metri stânga-dreapta se va reabilita. Trebuie făcută o fundație nouă. (...) Se va moderniza și bariera. Se va pune o barieră mai modernă, nouă și așa mai departe”, a precizat joi într-o conferință de presă primarul Antal Árpád.

Autoritățile locale au declarat în repetate rânduri că nu au pârghii legale pentru a interveni în acea zonă și că responsabilă pentru modernizarea trecerilor la nivel este Compania Națională de Căi Ferate.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.