ACTUALITATE 26 martie 2019

Transportul public va fi mutat la Câmpu Frumos

de Daniela Luca | 767 vizualizări

În noul depou vor fi și 12 stații de încărcare pentru autobuzele electrice

Pentru că în prezent operatorul de transport public din Sfântu Gheorghe își desfășoară activitatea în zona centrală a municipiului, ceea ce provoacă o serie de disfuncționalități, s-a decis mutarea acestuia la periferia orașului. În acest sens, luni, 25 martie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat mai multe proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport public din municipiu, printre care și acest proiect care prevede construirea unui depou pentru vehiculele de transport public.

„Este vorba despre un obiect de investiție de talie mare care evident sună foarte bine. Este de fapt doar o parte din acest proiect care este unul de amploare. Aici este vorba despre faptul că întreaga infrastructură a Multi-Trans și anume garajele și birourile, toate atelierele pentru asigurarea service-ului vehiculelor să le mutăm lângă Parcul Industrial, 1.907,5 este suprafața utilă care se referă la ateliere și hale, respectiv 2.135,5 metri pătrați suprafață utilă pentru manevrarea autobuzelor”, a spus în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

În plus, în spațiul de garare pentru autobuzele electrice, vor fi montate 12 stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

Investiția este de 13.444.169 de lei cu TVA, iar sursa de finanțare a investiției este bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe și fondurile din Programul Operațional Regional.

Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea calității și atractivității serviciilor de transport public urban, dar și îmbunătățirea calității mediului și a vieții prin creșterea eficienței în transport.

Durata de realizare a proiectului tehnic este de patru luni, iar execuția lucrărilor va dura 24 luni.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată achiziționarea unui număr de 12 autobuze electrice, dintre care 6 vor fi de capacitate normală, cu 70 de locuri, iar celelalte 6 de capacitate medie, cu minim 40 de locuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.