ACTUALITATE 22 mai 2018

Transportul de persoane şi mărfuri la control

de Covasna Media | 662 vizualizări

Aproape 200 de autovehicule au fost verificate şi 60 de sancţiuni au fost aplicate în cadrul acţiunilor pe raza judeţului Covasna, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 14 - 20 mai a.c, s-a acţionat pentru prevenirea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere săvârşite de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat 193 de autovehicule, dintre care 60 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 133 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 33 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Scopul acţiunii a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Acțiunile polițiștilor pentru menținerea siguranței traficului rutier se vor desfășura și în perioada următoare.

Amplasarea radarelor la data de 23 mai 2018

 

 23.05

 

DJ 121

Zăbala

Catalina

Ghelința

 

 

DN11–E 574

Chichiș

Moacșa

Lunga

Brețcu

Ozun

DN12–E 578

Olteni

Malnaș

Micfalău

Chilieni

Bixad

Alte locatii

Covasna

Sf. Gheorghe

 

 

 

 

Compartimentul Informare şi Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.