ACTUALITATE 29 decembrie 2013

Transfer de obiective turistice în Covasna

de Monica Vrânceanu | 234 vizualizări

Vila de protocol din staţiune a fost trecută în administrarea MApN, iar Hotelul Bradul în administrarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei

În Ajunul Crăciunului, o Ordonanță de Urgență a Guvernului anunța cedarea de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a două obiective importante din stațiunea Covasna: este vorba despre vila de protocol de la Covasna – Voinești a președintelui Traian Băsescu și Hotelul Bradul din staţiune. Guvernul a explicat că mișcarea s-a făcut pentru ca aceste imobile să nu ajungă să fie vândute unor privați, așa cum s-a întâmplat cu alte obiective.

Astfel, vila de la Voinești, unde președintele Traian Băsescu a petrecut în anii trecuți mai multe zile de concediu alături de soție, precum și un Revelion, a fost scoasă de pe lista imobilelor de protocol pentru demnitari și a fost trecută la Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Primul ministru Victor Ponta a declarat că președintele Băsescu va avea în continuare acces la vilă, cu condiția să anunțe MApN.

În ceea ce privește Hotelul Bradul, acesta a fost trecut în administrarea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), mai exact la Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei.

Reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei nu au putut fi contactați, însă prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, și-a exprimat speranța că prin acest transfer Hotelul se va revitaliza și va merge spre bine.

Transferul de imobile a fost justificat de Guvern prin „exigenţele speciale ale cooperării internaţionale în domeniul militar, imperativul sprijinirii Bisericii Ortodoxe, instituţie cu rol esenţial în apărarea identităţii naţionale a poporului român (...)”.

Vila din Voinești a găzduit de mai multe ori cuplul prezidențial, Traian Băsescu declarând în mod repetat că zona Covasnei este una dintre preferatele sale. Preşedintele și soția sa, Maria, au stat la vila din Voinești vreme de aproape două săptămâni în vara anului 2007 și au revenit apoi aici, de câte ori au avut ocazia.

În ceea ce privește Hotelul Bradul din Covasna, funcționarea acestuia s-a bazat, în ultimii ani, aproape exclusiv pe biletele de tratament vândute prin Casa de Pensii; aici nu s-au făcut investiții majore, astfel că hotelul a rămas în urma altora din stațiune, care s-au modernizat pentru a ține pasul cu vremurile și a atrage și alt gen de turiști.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.