ACTUALITATE 26 iunie 2009

Traian Băsescu, la Miercurea-Ciuc de Ziua Drapelului

de Covasna Media | 587 vizualizări
Preşedintele PSD Covasna salută prezenţa şefului statului într-o zonă în care drapelul României nu este la aşa mare valoare

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a salutat ieri participarea preşedintelui Traian Băsescu la manifestările dedicate Zilei Drapelului din Miercurea Ciuc, apreciind că un asemenea gest nu poate să fie decât binevenit având în vedere că ne aflăm într-o zonă în care drapelul României nu este la aşa mare valoare. „Preşedintele încearcă să-i dea valoarea reală (drapelului, n.r.) în această zonă unde observăm

Preşedintele PSD Covasna salută prezenţa şefului statului într-o zonă în care drapelul României nu este la aşa mare valoare

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a salutat ieri participarea preşedintelui Traian Băsescu la manifestările dedicate Zilei Drapelului din Miercurea Ciuc, apreciind că un asemenea gest nu poate să fie decât binevenit având în vedere că ne aflăm într-o zonă în care drapelul României nu este la aşa mare valoare.

„Preşedintele încearcă să-i dea valoarea reală (drapelului, n.r.) în această zonă unde observăm mai mult drapelul Ungariei decât al României”, a spus Horia Grama. În opinia liderului socialdemocrat, dacă ar exista un respect real faţă de drapelul României, nu ar fi nicio problemă dacă alături de acesta ar fi arborat şi drapelul secuiesc de exemplu. Pe de altă parte, Grama constată însă că drapelele statului român arată destul de jalnic pe instituţiile publice din judeţ.

„În altele este mai des şi la mai cinste ca aici pus drapelul, dar în ultimul timp există drapelul României cam pe toate instituţiile din judeţ şi asta e un lucru bun”, a completat Grama.

Diplomă în limba maghiară

În altă ordine de idei, conducerea PSD Covasna a luat ieri poziţie faţă de gestul municipalităţii din Sfântu-Gheorghe privind acordarea unor diplome de merit elevilor absolvenţi doar în limba maghiară.

„După ce a cerut şcolilor române să pună inscripţii în limba maghiară, acum acordă diplome elevilor de la o şcoală românească numai în limba maghiară, pentru premianţii din acest an”, a declarat preşedintele PSD Covasna. El a făcut referire la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, unde un elev a primit o diplomă doar în limba maghiară.

Potrivit lui Horia Grama, dacă primarul ar vrea să existe un dialog şi un respect reciproc ar trebui „să-şi măsoare“ aceste gesturi şi să nu le mai facă, întrucât la un moment dat pot fi considerate provocatoare şi de sfidare.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lucian, 26 iunie 2009
care drapel il respectati dle cetatean? intrebarea e retorica, e vizibil cu ochiul liber. cantati la alta masa, va cunoastem deja repertoriul.
cetatean, 26 iunie 2009
Hai ma Grama, cred ca noi secuii respectam drapelul, dar ma intreb, daca am dori sa arboram steagul secuimii in fata fiecarei institutii, ce ai spune.
Ariel, 26 iunie 2009
vai, horica, pica cerul din cauza diplomei aleia! sa mori de ras, nu alta! apropo, marinarul la m ciuc: prilej pt pedelishtii din covasna sa meraga sa fac sluj in fata basescului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.