ACTUALITATE 9 februarie 2017

Traficul din judeţ, afectat de ninsoarea din ultimele zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 580 vizualizări

În cursul zilei de joi, 9 februarie, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate în judeţul Covasna. Pe drumul judeţean DJ 121 A, între km 24+600 şi 27+200 (între localitățile Moacșa și Leț) traficul a fost oprit de joi seara, de la ora 19:30, până vineri dimineaţa la ora 7:00 pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza depunerilor de zăpadă de pe carosabil.

În plus, pe mai multe tronsoane ale DN 11, DN 12 şi DN 13 E circulaţia a fost îngreunată, chiar blocată preţ de zeci de minute, din cauza viscolului puternic care a împrăştiat zăpada pe carosabil.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, joi după masă, pe DN 13 E Sfântu Gheorghe – Covasna, maşinile au circulat pe o singură bandă între intersecţia cu DN 11 Braşov-Bacău şi intrarea în localitatea Reci. Traficul s-a reluat în jurul orei 16.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, ing. Cristian Drincă, a declarat pentru Agerpres, că viscolul a creat probleme şi pe DN 12, între Sfântu Gheorghe şi localitatea Chichiş, unde este câmp deschis, iar zăpada este transportată pe carosabil.

Potrivit acestuia, utilaje de deszăpezire acţionează în permanenţă pentru curăţarea drumurilor.

Acelaşi lucru a fost confirmat în cursul zilei de joi şi de reprezentantul firmei care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene, Fabian Zsolt de la Societatea de Drumuri şi Poduri Covasna: „Începând de miercuri dimineaţă suntem în continuu pe drumuri. În zona Sfântu Gheorghe sunt troiene de zăpadă, dar este circulabil. Colegii mei sunt pe teren cu 8 maşini în acest moment”, ne-a spus acesta.

Număr de urgenţă

La fiecare Primărie şi Post de Poliţie sunt afişate numerele de telefon pentru intervenţii de urgenţă. Numărul de telefon 0744 486 294 (Fabian Zsolt) poate fi apelat de oricine se află într-o situaţie de urgenţă din cauza drumurilor înzăpezite, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna.

În total, pe teritoriul judeţului Covasna sunt pregătite 25 de utilaje de deszăpezire.

Costurile, potrivit estimărilor Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, vor ajunge în acest sezon de iarnă la 3,2 milioane de lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.