„Tradiţie şi culoare în ochii tăi, copile!” Ediţia a IV-a
În data de 14 iunie 201'7, Asociaţia Cultural Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, în parteneriat cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi Şcoala Gimnazială Barcani, a organizat a patra ediţie a Proiectului „Tradiţie şi culoare în ochii tăi, copile!” adresat elevilor de gimnaziu din zona comunei Barcani. Acest proiect cultural a fost organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Covasna.
Pentru atingerea scopului de valorificare a culturii locale din zona Barcani, cei 48 de elevi de gimnaziu (clasele a V-a şi a VI-a) din Şcoala Gimnazială Barcani, beneficiari direcţi ai proiectului, împărţiţi în patru grupe, au participat prin rotaţie la patru ateliere de lucru, după cum urmează: Atelierul „Pictură pe vase ceramice”, Atelierul „Quilling”; Atelierul „Modelaj lut” şi Atelierul „Ţesut tradiţional”.
În cadrul fiecărei ture şi atelier, elevii care au realizat cele mai bune lucrări au primit câte un premiu. Premiile alese de organizatori încurajează elevii să îşi petreacă timpul liber în mod sănătos, prin activităţi meşteşugăreşti.
Astfel, la finalul activităţilor, s-au acordat 16 premii pentru cele mai reuşite lucrări, constând în seturi de ţesut, de olărit şi materiale specifice pentru pictură şi quilling.
De asemenea, toţi elevii beneficiari direcţi au primit diplome de participare şi diplome de premiu, după caz.
Câştigătorii locului I au fost:
– Atelierul „Ţesut tradiţional”: Zangu Gheorghe, Bocîrnea Silviu, Terzea Maria şi Bocîrnea Andra.
– Atelierul „Quilling”: Aldea Laura Elena, Purecel Iulia, Precup Cornel şi Floroian Andrei.
– Atelierul „Modelaj lut”: Daria Larisa Lăutaru, Baniţă Nicuşor, Bocîrnea Teodora, Bocîrnea Ştefania.
– Atelierul „Pictură pe vase ceramice”: Muscalu Andreea, Baniţă Daria, Boricean Mihaela şi Boriceanu Ioana.
În cadrul proiectului, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna a amenajat un stand de informare privind efectele şi riscurile consumului de tutun şi alcool şi de promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă, prin materialele specifice concursului naţional „Mesajul meu Antidrog”.
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe a oferit participanţilor la proiect bilete gratuite pentru vizitarea expoziţiilor.
Mulţumim directorului Cătălin Petcu din Şcoala Gimnazială Barcani, profesorilor şi echipei proiectului, pentru tot sprijinul acordat în implementarea acestuia.
Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”