ACTUALITATE 8 septembrie 2014

Tradiția învinge moda

de Székely Emőke | 145 vizualizări

Fekete Rena starea civila

Niciun cuplu nu a solicitat căsătoria civilă în afara Primăriei

Cu toate că există de anul trecut o hotărâre cu privire la posibilitatea oficierii căsătoriilor civile oriunde pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv acasă sau în Parcul Elisabeta, deocamdată nimeni nu a solicitat o astfel de căsătorie – a declarat ofițerul de stare civilă din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Fekete Réna.

E drept, acest serviciu costă în plus, cuplurile care doresc să spună DA în aer liber trebuind să achite suma de 500 de lei. Prea mult – spun unii, nu vrem să fim primii – spun alții. O tânără căsătorită recent la Sfântu Gheorghe ne-a spus că nici nu s-a gândit la eventualitatea oficierii cununiei civile în parc, de exemplu. „E frumos când vezi în filme că ceremonia are loc în aer liber, dar noi suntem mai conservatori, așa că nici nu ne-am gândit la o asemenea variantă. Poate că ar fi fost mai frumos decât la primărie, dar pe de altă parte nu aș fi vrut ca zeci de curioși să se adune în parc și să se uite la noi” – spune tânăra.

Bogdan s-a căsătorit cu aleasa inimii lui anul trecut. Spune că nu ar fi făcut cununia civilă afară pentru că i se pare scump. Pe lângă toate celelalte asta mai lipsea, să dăm 500 de lei pentru 10 minute în aer liber. A fost bine cu metoda clasică, ne-am dus la primărie, ne-am cununat și după aceea a urmat nunta” – spune.

De altfel cununiile civile se oficiază de luni până joi de dimineață până la ora 15, iar sâmbătă și duminică între orele 12-16. Anul trecut la Sfântu Gheorghe s-au cununat civil 325 de cupluri, iar anul acesta în jur de 200.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.