ACTUALITATE 28 ianuarie 2014

Tot gunoiul din județ ajunge la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 70 vizualizări

Normativele europene spun că România va trebui să închidă până în 2017 toate rampele de gunoi neconforme, motiv pentru care consiliile județene trebuie să găsească soluții pentru depozitarea, și în special reciclarea deșeurilor. În județul Covasna momentan toate deșeurile ajung la Sfântu Gheorghe, după ce gropile de gunoi de la Întorsura Buzăului, Baraolt și Covasna au fost închise, iar cea de la Târgu Secuiesc este de asemenea în plin proces de lichidare.

Rampa de gunoi de la Sfântu Gheorghe are însă capacitate limitată, și se va umple cel mai probabil în 2015, de aceea ar fi esențială construirea centrului de reciclare de la Leț, proiect împotmolit în birocrație.

„Începând cu data de 16 ianuarie singura rampă de gunoi funcțională este cea de la Sfântu Gheorghe, așadar aici ajung toate deșeurile din județ. Capacitatea acestei rampe este însă limitată, după calculele noastre aici se poate depozita deșeu până în 2015, când se va umple. De aceea ar fi necesară construirea acelei stații de sortare de la Leț, care însă întârzie. Consiliul Județean a lansat licitația, care s-a lungit însă foarte mult din cauza contestațiilor” – a declarat directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba.

Construirea stației de sortare de la Leț, precum și închiderea rampelor de gunoi costă în jur de 30 de milioane de euro, din care 80% este finanțat de Uniunea Europeană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.