ACTUALITATE 16 septembrie 2021

Toate străzile din Barcani vor primi o denumire

de David Leonard Bularca | 2604 vizualizări

De ce s-a luat această decizie

Comuna Barcani se pregătește să ofere câte o denumire pentru fiecare stradă de pe raza localității. Acestea vor primi un nume care este deja cunoscut de localnici, a spus edilul Nicolae Pastor. Demersul are loc pentru că autoritățile locale sunt obligate să se înscrie într-un program, Renns, astfel încât fiecare casă să aibă înregistrate datele privind locația exactă, pentru ca serviciile de urgență să ajungă rapid oriunde atunci când este nevoie de ele. Cetățenii nu trebuie să își schimbe actele de identitate imediat după ce toate străzile vor primi o denumire, anunță autoritățile. 

„Nu există străzi denumite, doar zone și denumiri populare. Aveam trei străzi (Sărămaș, Lădăuți și Barcani) ca străzi principale. Conform denumirilor populare am dat nume străzilor. Urmează să punem plăcuțe și numere noi de casă! Am schimbat și numerotarea (pare pe o parte și impare pe altă parte). Personal nu aș fi schimbat numerotarea, dar consilierii au decis (9 din 12) să o schimbăm. Avantajul e că fiecare stradă va începe cu numărul 1. Toate acestea au avut loc deoarece legea ne obligă să ne înscriem într-un program (Renns), prin care fiecare casă trebuie să aibă luat un punct GPS de la fața locului! Datele se strâng într-un sistem unic, scopul fiind ca ambulanța, pompierii, poliția să meargă la o locație cu ajutorul GPS-ului, iar șansa de a greși să fie zero”, a spus pentru Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor.

Cât despre documentele cetățenilor din comună, edilul din Barcani spune că adresa de domiciliu va fi schimbată treptat, doar atunci când actele pe care le au deja oamenii vor expira.

„Vis-a-vis de documente, lumea le va putea schimba doar atunci când expiră, iar unde e nevoie, putem elibera adeverințe pentru a le fi utile la celelalte instituții, dacă e cazul”, a explicat primarul. 

Proiectul de hotărâre privind „aprobarea Nomenclatorului stradal al Comunei Barcani, județul Covasna” a fost aprobat în ședința Consiliului Local din data de 7 septembrie a.c.. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.