ACTUALITATE 28 august 2013

Toamna și ploile aduc noi lucrări de reabilitare în Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 168 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au demarat două lucrări care s-au lăsat așteptate în ultima vreme: reabilitarea treptelor și zonei de coborâre de pe podul din Simeria către Parcul Central și modernizarea Stadionului mic din cartierul Simeria.

După ce a primit mai multe sesizări din partea oamenilor cu privire la faptul că scările de coborâre spre Parcul Central sunt cu adevărat periculoase, Primăria a dat drumul lucrărilor. Municipalitatea avea un proiect în acest sens, realizat de ceva vreme, însă potrivit administratorului public Czimbalmos Csaba, nu au existat până acum fondurile necesare punerii sale în practică. Lucările care se derulează în prezent vor reface scările, iar în partea zidului de sprijin dinspre stradă se va construi o rampă pentru cărucioare, investiţia urmând să se ridice la 100.000 de lei.

Am primit multe solicitări din partea oamenilor, rugându-ne să reparăm acele trepte. În plus, multe mămici ne-au sesizat că nu pot coborî în Parc cu cărucioarele, pentru că nu aveau cum, era foarte greu și incomod. Pentru ele și pentru cei în scaun rulant, proiectul prevede o rampă, astfel încât să nu mai existe disconfortul de dinainte”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, Sztakics Éva.

Potrivit acesteia, lucrările respective sunt realizate de Societatea de Drumuri și Poduri Covasna, care a câștigat licitația în acest sens.

Se lucrează la Stadion, dar nu se știe pe banii cui

În ceea ce privește lucrările de la Stadionul mic, acestea sunt învăluite în mister: Primăria nu le-a demarat pe partea de jos care-i corespunde, din lipsă de bani. Dar se lucrează în partea superioară, de care se ocupă Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Sfântu Gheorghe. Directorul Clublui, Nemes Áron, ne-a declarat însă că nu știe nimic despre ceea ce se întâmplă.

Am fost și eu sesizat că se lucrează, după ce luni de zile nu s-a mai lucrat. Urmează să cercetez, să văd ce se întâmplă, dar cert e că banii trebuiau să vină de la București, nu știu să fi venit, să se fi făcut vreo plată, așa că nu înțeleg cum de se lucrează”, a declarat Nemes.

Reprezentanții constructorului care a câștigat licitația pentru lucrările de la Stadionul mic, Construcții Conico SA, nu au putut fi contactați.

Începute în forță în urmă cu mai bine de un an, lucrările de reabilitare și modernizare de la Stadionul mic s-au împotmolit la începutul acestei veri, din cauza lipsei de bani. Autoritățile locale nu știu când vor relua lucrările: proiectul de modernizare are două părți – una vizează realizarea unei clădiri multifuncționale, cu spații de antrenamente și săli de sport pentru CSŞ, iar Consiliul Local Sfântu Gheorghe ar fi urmat să vină cu o investiție de peste 9 milioane de lei în cea de-a doua parte – cea de teren de handbal și fotbal, care mai prevedea parcări și garaje subterane. Locaţia ar fi urmat să fie transformată într-un centru sportiv multifuncţional care să fie atât la dispoziţia şcolilor cât şi a cetăţenilor din oraş.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alex, 29 august 2013
Niste mincinosi! Cica nu sun bani! Dar parcul de 50000euro de pe strada Bisericii cum a putut fi finantat? Realitatea este ca banii sunt cheltuiti dupa cum doresc interesele alesilor nostri. Daca s-ar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.