ACTUALITATE 25 noiembrie 2015

Tinerii valoroși ai județului vor beneficia de un Fond de Talente

de Sever Ioan Miu | 90 vizualizări

Fundația Comunitară Covasna (FCC) a constituit un fond pentru susținerea financiară a copiilor și tinerilor talentați din județul Covasna. Odată terminată strângerea de fonduri, 100 de elevi vor putea beneficia, în anul școlar 2016-2017, de burse de 1.000 de lei fiecare.

Primii bani, peste 24.200 de lei, au fost colectați cu ocazia Balului Comunitar organizat pe 13 noiembrie la Sfântu Gheorghe. Printre donatori s-au numărat antreprenori din județ, dar și inspectorul şcolar general al județului Covasna, Kiss Imre, precum și unul dintre cei mai importanți poeți ardeleni contemporani, Kányádi Sándor.

Elevii din județul Covasna au beneficiat deja de burse din partea FCC. De data aceasta, bursa va fi anuală, suma va fi aceeași pentru toți solicitanții și va fi dobândită sub formă de granturi de către elevii care depun apeluri la proiecte. Suma este organizată sub numele de Fondul de Talente al Ținutului Secuiesc, dar de aceste granturi vor putea beneficia elevii talentați de orice etnie din întregul județ Covasna, după cum a subliniat directorul executiv al FCC, Bereczki Kinga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.