ACTUALITATE 14 decembrie 2016

Tinerii care nu merg la școală și sunt șomeri primesc până la 30.000 euro pentru deschiderea unei afaceri

de Covasna Media | 745 vizualizări

Tinerii în vârstă cuprinsă între 16 și 24 de ani care nu merg la școală sau la vreun curs profesional și nu au un loc de muncă vor primi de la stat, din fonduri europene, până la 30.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Primirea banilor va fi condiționată de lansarea unei afaceri și derularea acesteia pe o perioadă de minimum 18 luni, precizează profit.ro.

"Este îngrijorător că, în România de azi, 2 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani nu merg la școală sau la vreun curs și nu au loc de muncă. Nu putem ignora acest adevăr", arată autoritățile.

Tinerii care vor să opteze pentru acest ajutor vor beneficia și de cursuri de consiliere și formare în domeniul antreprenoriatului, înainte de a-și lansa afacerea, precum și de programe ulterioare de "tutorat/ mentorat" pentru creșterea și consolidarea afacerii.

Afacerile înființate trebuie să funcționeze minimum 18 de luni (incluzând atât perioada de funcționare propriu-zisă ca urmare a acordării subvenției, cât și perioada de sustenabilitate a afacerii).

Conform Institutului Național de Statistică șomajul în rândul tinerilor a atins cel mai ridicat nivel în ultimul trimestru al anului trecut.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.