ACTUALITATE 24 aprilie 2020

VIDEO Testarea angajaților Spitalului Județean s-a încheiat (deocamdată): 67 de cazuri de coronavirus depistate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1921 vizualizări

Numărul angajaților Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus se ridică vineri, 24 aprilie, la 67 de cazuri. De la ultima comunicare, a mai fost identificat un caz, al unui cadru medical.

„Este vorba despre un cadru medical. Și în această situație, angajatul nostru de patru săptămâni nu a fost în spital. Am testat pentru că, așa cum spuneam data trecută, dorim să pornim activitatea de la Obstetrică – Ginecologie, inclusiv Neonatologie, adică palierul de maternitate și patologia de Obstetrică, motiv pentru care am testat și retestat personalul de pe aceste secții. Cu această ocazie am descoperit încă un caz”, a spus managerul spitalului, Andras-Nagy Robert, vineri, într-o conferință de presă.

În același context, acesta a punctat că programul de testare al personalului spitalului, început în aprilie, s-a finalizat recent, dar că nu se va opri complet, pentru că nici virusul nu va dispărea cu una cu două.   

 „Personalul este testat integral. (...) O să continuăm și o să creăm un algoritm de testare. Deja lucrăm la variante. O să continuăm și pe viitor pentru că această boală nu o să dispară dintre noi așa, doar pentru că am ajuns la 15 mai și gata, s-a terminat cu COVID-ul. O să mai fie cazuri sporadice, o să fie cazuri și pe viitor. Cel puțin eu așa văd, bazat și pe informații sau studii internaționale, adică profesori din diferite universități și diverși virologi din diverse universități recunoscute din această privință. Noi o să continuăm testarea personalului pentru că trebuie să luăm acele măsuri de siguranță, de care am mai vorbit în momentul începerii testării, chiar și sub riscul de a considera cineva că „vai, este un focar la spital!””, a explicat managerul.

O parte dintre cei diagnosticați cu noul coronavirus în primele etape sunt pe cale să încheie și concediile medicale și să se întoarcă la muncă, pentru că au avut deja câte două rezultate negative la testele făcute ulterior, a mai punctat reprezentantul spitalului.

 

 

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a început testarea personalului medical pentru depistarea posibilelor infecții cu noul coronavirus în debutul lunii aprilie.

Măsura a fost luată, în premieră națională, spuneau atunci reprezentanții spitalului, din dorința de a proteja angajații unității spitalicești, care sunt expuși infecției, dar și pentru că, la mijlocul lunii martie, unul dintre medicii de la Obstetrică-Ginecologie a fost depistat cu COVID-19, după ce s-a întors dintr-o vacanță din Austria. În 22 martie s-a dispus punerea sub carantină a trei secții din Spital – Ginecologie, Neonatologie și sala de nașteri.

În 27 martie, și Secția de Terapie Intensivă a fost plasată sub carantină, după ce au fost depistate încă două noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, de această dată la doi pacienți internați, dar ulterior această secție s-a dovedit cea mai afectată de noul virus, pentru că au fost depistați 20 de angajați ca fiind bolnavi.

În final, până în momentul de față, numărul angajaților Spitalului Județean infectați cu noul coronavirus se ridică la 67. Cei mai mulți de la ATI, dar sunt și de la secțiile de Obstetrică – Ginecologie, Oncologie, Oftalmologie și altele.

Totuși, reprezentanții spitalului spun în continuare că este vorba despre o răspândire comunitară a virusului și că situația din cadrul spitalului nu pare să aibă legătură cu primele cazuri întâlnite în rândul medicilor de la Ginecologie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.