ACTUALITATE 22 martie 2016

Termen prelungit pentru participanţii la Bienala de Grafică

de Iulia Drăghici - Taraș | 470 vizualizări

Perioada de înscriere pentru a IV-a ediţie a Bienalei de Grafică a fost prelungit cu patru zile, anunţă organizatorii. Astfel, artiştii plastici profesioniști și studenții universităților de artă pot să trimită lucrările, cel mult trei opere, până marţi, 29 martie la ora 24. Data iniţială era vineri,  25 martie.

„La Bienală se pot înscrie artiști plastici profesioniști și studenți ai universităților de artă cu cel mult trei opere, care au fost realizate prin intermediul a următoarelor metode, procedee grafice: lucrări grafice realizate prin procedee grafice tradiționale, lucrări grafice realizate prin procedee digitale de creare a imaginii și imprimate cu mijloace digitale și lucrări grafice pregătite prin procedee digitale de creare a imaginii, dar imprimate cu metode tradiționale”, informează organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Fișa de înscriere, precum și alte informații utile pot fi găsite pe pagina oficială a bienalei, la trimiterea: http://grafikaiszemle.ro/ro/anunt-de-participare-2016/.

Premii în valoare totală de 5.000 de euro

Marele premiu al Bienalei Grafică este de 2.000 de euro. Mai mult, încă trei premii, în valoare de 1.000 de euro fiecare, vor ajunge la cei mai buni artişti.

„Lucrările vor fi evaluate de către istorici de artă, profesori universitari și artiști grafici cu renume internațional în două etape. După etapa de preselecție, artiștii trebuie să trimită operele selectate de către juriu în original. Din acest material, se va realiza expoziția celei de-a IV-a ediții a Bienalei de Grafică, care va fi găzduită la Sfântu Gheorghe de Centrul de Arte Plastice din Transilvania în octombrie 2016”, precizează organizatorii evenimentului.

Bienala de Grafică din Ținutul Secuiesc – ediția a 4-a este organizată de Consiliul Județean Covasna, Consiliul Județean Harghita, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Centrul Cultural și de Arte – Lăzarea.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.