ACTUALITATE 16 octombrie 2016

Termen limită de plată a impozitului pentru agricultori

de Iulia Drăghici - Taraș | 759 vizualizări

Covăsnenii care au venituri din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit au termen până marți, 25 octombrie a.c., să plătească prima tranşă a impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate din astfel de activităţi, anunță Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Covasna.

„Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine. Pe baza formularului 221 depus, respectiv „Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit”, organul fiscal de domiciliu a emis decizia de impunere, formular 260 prin care a stabilit impozitul anual datorat şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată. Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei de venit, impozitul fiind final. În cazul contribuabililor care realizează venituri din desfăşurarea a două sau mai multe activităţi agricole  pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, organul fiscal  a stabilit venitul anual prin însumarea veniturilor corespunzătoare. Totodată, persoanele care realizează venituri din activităţi agricole impozitate la normă de venit datorează şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile agricole impozabile”, arată un comunicat de presă transmis de ANAF prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Covasna.

Potrivit aceleiaşi surse, „veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.